ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ!


Το μεθαυριανό παιχνίδι της Λάρισας απέναντι στον Πανιώνιο, θα είναι το τελευταίο στην ιστορική έδρα της ομάδας, το Στάδιο Αλκαζάρ. Και αυτό γιατί από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της, η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στο καινούριο της γήπεδο, το όνομα του οποίου θα είναι AEL FC ARENA....

To ιστορικό Αλκαζάρ λοιπόν, κτίστηκε το 1965 και από τότε έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές (τελευταία φορά το 2007). Το όνομα του γηπέδου, στα αραβικά σημαίνει "φρούριο", αφού όλα αυτά τα χρόνια ήταν το «φρούριο» της ομάδας, μια και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν πάντοτε οι οπαδοί της ΑΕΛ, ήταν εκπληκτική. Ρεκόρ θεατών στο Αλκαζάρ μάλιστα, σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1987, σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (τελικό αποτέλεσμα 2-1 υπέρ της Λάρισας), το οποίο παρακολούθησαν 18.500 θεατές, παρόλο που η χωρητικότητα γηπέδου είναι 13.108 θεατές!!! Εξάλλου εκείνη τη χρονιά, η ΑΕΛ πήρε και το πρωτάθλημα.

Φυσικά το τελευταίο ματς της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, θα είναι πολύ ιδιαίτερο τόσο για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση, όσο και για τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι θα γεμίσουν για τελευταία φορά, το παλιό πλέον «σπίτι» της ομάδας. Έτσι, η διοίκηση της Λάρισας, έχει ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις με αφορμή το ιστορικό αυτό γεγονός της Κυριακής.  «Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα περάσει όλη η ιστορία της ΑΕΛ μπροστά από τα μάτια των φιλάθλων, που θα βρεθούν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του τμήματος μάρκετινγκ της Λάρισας, Δήμητρα Βασιλάκου. Και φυσικά, όπως τόνισε και ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας, η νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, θα είναι το καλύτερο τέλος για το Αλκαζάρ. «Πέφτει η αυλαία σε ένα γήπεδο, που έζησε μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν. Πέρασαν σπουδαίοι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις, παίχτηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο, ήρθαν μεγάλες επιτυχίες. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να ταυτιστούμε με τα συναισθήματα του κόσμου και με την ιστορία της ΑΕΛ και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να χαρίσουμε μια νίκη για να μπορέσει το Αλκαζάρ με το ένδοξο παρελθόν, να κλείσει τη σελίδα του πανηγυρικά». Έτσι λοιπόν, πέφτει η αυλαία για ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά γήπεδα. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου