ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΝ ΦΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΤΟΝ ΜΠΙΕΛΣΑ...


H τελική απόφαση για τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, θα παρθεί αύριο ουσιαστικά από τον Νικόλα Πατέρα, σε συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με τους Αντωνίου και Φρέιτας. Αυτή τη στιγμή, φαβορί φαντάζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ισχυρό αουτσάιντερ ο πρώην, από χτες βράδυ, ομοσπονδιακός προπονητής της Χίλής, Μαρσέλο Μπιέλσα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως η πορτογαλική εφημερίδα  “A BOLA” , αναφέρει πως ο Φερέιρα θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα, κάτι που σε πρώτη φάση δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός....

Όπως και να έχει, φαίνεται πως η αναζήτηση προπονητή για τον Παναθηναϊκό έχει φτάσει στην τελική της ευθεία και ίσως ακόμα και αύριο, να ανακοινωθεί ο άνθρωπος που θα κάθεται στο εξής στον πάγκο της ομάδας. Όπως αναφέρω και πιο πάνω, αυτή τη στιγμή το ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ένας καθηγητής του ποδοσφαίρου, δάσκαλος του Μουρίνιο, ο οποίος γνώρισε τη δόξα στα 60, με την άκρως πετυχημένη του πορεία με την Πόρτο, από το 2006 έως και το 2010. Ο Πορτογάλος είναι μετρ στην τακτική (δίχως αμφιβολία το χρειάζεται αυτό ο Παναθηναϊκός), δίδασκε άλλωστε και σε σχολή ποδοσφαίρου στη Λισαβώνα τη δεκαετία του 1980, ενώ συνηθίζει να αναδεικνύει και νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι που μπορεί να είναι θετικό σε βάθος χρόνου και για το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, αν τελικά φορέσει την πράσινη φόρμα. Παράλληλα, ο Φερέιρα, είναι αδιαμφισβήτητα και μία ισχυρή προσωπικότητα, που με την πορεία του και το όνομά του μπορεί να εμπνεύσει τόσο του παίχτες του Παναθηναϊκού όσο και τους οπαδούς του, ενώ είναι μυημένος και στον πρωταθλητισμό.
Ο έτερος βασικός υποψήφιος για τον πάγκο του Παναθηανικού, είναι ο Αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος χτες βράδυ έκατσε για τελευταία φορά στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Χιλής και αποθεώθηκε από χιλιάδες Χιλιανούς, για την πολύ καλή πορεία της ομάδας στη διάρκεια της θητείας του. Επιχείρησα μάλιστα να μπω σε φόρουμ οπαδών του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα διάβασα και σχόλια πράσινων οπαδών σε σάιτ και διαπίστωσα πως οι περισσότεροι, δείχνουν σαφέστατη προτίμηση στον Μπιέλσα. Εξάλλου ο Αργεντινός τεχνικός, έχει κάποια στοιχεία που ξεσηκώνουν την εξέδρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως τον αποκαλούν "el loco", που στα ισπανικά σημαίνει τρελός! Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ως προπονητής, ο Μπιέλσα δε διαφέρει και πολύ από τον Φερέιρα. Είναι και αυτός μετρ στην τακτική, ενώ έχει κάνει και πρωταθλητισμό με ομάδες στο αργεντίνικο πρωτάθλημα, προτού αναλάβει την εθνική ομάδα της Αργεντινής αλλά και αυτή της Χιλής. Γενικά, ο  Μπιέλσα, είναι κι αυτός εξαιρετικός προπονητής. Έχει όμως, έναντι του Φερέιρα, δύο βασικά μειονεκτήματα, που ίσως να είναι και καθοριστικά για την τελική επιλογή, σχετικά με τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού. Πρώτον, δεν έχει ουσιαστική εμπειρία από άλλα πρωταθλήματα εκτός από αυτό της Αργεντινής, αφού η παρουσία του στον πάγκο της Εσπανιόλ το 1998, ήταν πολύ σύντομη. Δεύτερον, είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έχει πρόβλημα με πολλούς από τους....υπερευαίσθητους Έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ως γνωστόν, «έφαγαν» σταδιακά και τον Τεν Κάτε. Για να δούμε λοιπόν...Η ώρα της απόφασης είναι κοντά. Τα exit poll δίνουν τον πράσινο πάγκο στον Φερέιρα, αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνει η ανατροπή. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου