ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΣΙΣΕ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ!


Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, για πρώτη φορά φέτος βρίσκεται στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ μαζί με τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι εκμεταλλεύθηκαν τη χθεσινή ήττα των ερυθρόλευκων από την ΑΕΚ και έδειξαν (ο Σισέ δηλαδή) πως σε αντίθεση με τον αιώνιο αντίπαλό τους, ξέρουν να εκτελούν εύστοχα τα πέναλτι, που κερδίζουν....
Ο Παναθηναϊκός σήμερα, δεν ήταν τέλειος, δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά κέρδισε και σίγουρα έδειξε κάποια, λίγα έστω, στοιχεία, που έχει διαφοροποιήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο παιχνίδι της ομάδας.

Το ματς..

Στα πρώτα 20 λεπτά περίπου, το ματς δεν είχε ρυθμό και ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου, με τον Παναθηναϊκό να έχει καλή κυκλοφορία, αλλά να μην απειλεί επιθετικά. Μετά το 25' όμως, ξύπνησε ο Χριστοδουλόπουλος και παρέσυρε και τον Παναθηναϊκό αλλά και συνολικά το ματς, το οποίο από το σημείο αυτό και μετά απέκτησε ρυθμό. Ο Γκουστάβο πάσχιζε με προσωπικό αντίπαλο τον Χριστοδουλόπουλο και για ένα δεκάλεπτο οι πράσινοι δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Κωνσταντόπουλο πάντως να κρατά ανέπαφη την εστία του, όποτε χρειάστηκε. Γενικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός και είχε άριστη κυκλοφορία της μπάλας, με 96(!) εύστοχες πάσες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Σε αυτό βέβαια, έβαλε το χεράκι της και η Κέρκυρα, η οποία ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά, με όλους τους παίχτες της σχεδόν να βοηθούν στην άμυνα, αφού είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι Επστάιν και Γιάντσης γίνονταν μπακ, όταν η ομάδα τους αμυνόταν.
Το δεύτερο μέρος μπορούμε να το περιγράψουμε με λίγες μόνο λέξεις. Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια και προσπαθούσε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ και η Κέρκυρα αμυνόταν στο μισό γήπεδο. Βλέποντας αυτή την εικόνα μάλιστα ο Φερέιρα, ολοκλήρωσε από το 62' τις αλλαγές του, ρίχνοντας στην αναμέτρηση τους Πετρόπουλο και Κατσουράνη. Με την είσοδο του Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός απέκτησε πιο πολύ μυαλό στο παιχνίδι του και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των πράσινων στο δεύτερο μέρος, ήρθε στο 66' μετά από μια σαραντάρα μπαλιά-διαβήτη του Κατσουράνη προς τον Σισέ, ο οποίος έκανε μια όμορφη ενέργεια, αλλά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν η προειδοποίηση του Γάλλου. Και 14 λεπτά αργότερα, ο Γάλλος δε χαρίστηκε στον Κωνσταντόπουλο. Η προηγούμενη φάση επαναλήφθηκε κατά το ήμισυ, ο Κατσουράνης επιχείρησε μακρινή μπαλιά στον Σισέ και ο Κωνσταντόπουλος ανέτρεψε τον Γάλλο, ο οποίος από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε κάπως, δεν είχε καθαρό μυαλό και τον γλίτωσε σε δύο φάσεις το...οφσάιντ. Ο Γάλλος εκτελεστής όμως, δεν είχε τελειώσει τη δουλειά του στο νησί των Φαιάκων και στις καθυστερήσεις, διπλασίασε τόσο τα  προσωπικά του όσο και τα τέρματα της ομάδας του.

Το σχόλιο..

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού σήμερα ήταν καλή και δεδομένου ότι στον πάγκο των πράσινων υπάρχει ένας καινούριος προπονητής, που χρειάζεται χρόνο για να μάθει καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις, το αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία. Η νίκη που πέτυχε απόψε ο Παναθηναϊκός, είναι σημαντική γιατί δίνει στον Φερέιρα τον χρόνο αλλά και την απαραίτητη ηρεμία, για να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της ομάδας του και να περάσει στους παίχτες του τη φιλοσοφία του. Πάντως, ακόμα και σήμερα είδαμε κάποιες διαφοροποιήσεις, πίσω από τις οποίες...βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός. Πρώτον το κέντρο του Παναθηναϊκού ήταν πιο συμμαζεμένο και οι παίχτες έπαιζαν πιο κοντά και δεύτερον, ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αφού στο πρώτο ημίχρονο είχε συνολικά 96 εύστοχες πάσες. Απ' ότι φαίνεται στην Παιανία πήραν το μήνυμα, ώτσε να σταματήσουν επιτέλους τις γιόμες προς τον Σισέ. Αυτά για τώρα, όσον αφορά τον Παναθηναϊκό του Φερέιρα/
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ και σε κάποιους παίχτες του τριφυλλιού ατομικά. Αρχικά, ο Σισέ απέδειξε σήμερα, πως η κίνηση του Πατέρα την προηγούμενη εβδομάδα να τον χρίσει πρώτο αρχηγό της ομάδας, ήταν απολύτως σωστή. Παράλληλα, ο Γάλλος έδειξε για μια ακόμη φορά, πως είναι ίσως ο πιο χαρισματικός επιθετικός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και κυρίως ότι είναι ένας από τους λίγους παίχτες του Παναθηναϊκού, που κάνουν κίνηση χωρίς τη μπάλα. Και το λέω αυτό, γιατί από τις πρώτες προπονήσεις, ο Φερέιρα ζητά από τους παίχτες του κίνηση χωρίς τη μπάλα. Επιπλέον, είδα σήμερα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ένα αρκετά καλό πρόσωπο, που θυμίζει τον περσινό Ζιλμπέρτο, που ήταν ο εγκέφαλος του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Ο παρτενέρ που είχε όμως στα αμυντικά χαφ, ο Πλεσί, με έπεισε πως είναι ένας παίχτης, που σε καμία περίπτωση δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό και για οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Είναι μέτριος παίχτης (για να μην τον πω...αγγούρι) και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ξεκίνησε στη θέση του ο Σιμάο.
Για το τέλος θα ήθελα να πω και δυο λόγια για την Κέρκυρα. Η ομάδα του Τεννέ λοιπόν σήμερα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι έπαιζε αντιποδόσφαιρο, ήταν πολύ καλά στημένη τακτικά. Στο τέλος μάλιστα απείλησε τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Μπουμσόνγκ και Καντέ, αλλά την σταμάτησαν τα...οφσάιντ. Βάσει όσων είδα σήμερα, νομίζω πως η Κέρκυρα θα «πουλήσει» δύσκολα το τομάρι της, στην υπόθεση παραμονή. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου