ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΤΗ ΤΡΙΑΡΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΙΡΑΛΑΣ!


Ο Ολυμπιακός λοιπόν, πήρε τη νίκη σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Καραΐσκάκη, σε ένα ματς στο οποίο μπορεί να μην ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του, εκμεταλλεύθηκε όμως το ταλέντο του Μιραλάς στο τελείωμα των φάσεων και γενικότερα τις επιθετικές αρετές, που έχει ως ομάδα και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη....

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο ματς με...υπηρεσιακή άμυνα, με τον Ουρτάδο στόπερ και τον Μοντεστό δεξί μπακ, τον οποίο ο Βιερίνια βασάνισε αρκετά. Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του, αν και στα πρώτα λεπτά του αγώνα πιέστηκε κάπως από τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και έλεγχε το χώρο του κέντρου, με όπλο του την πολλή καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 18' μάλιστα ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Πάρντο αντέδρασε εξαιρετικά στη σκαστή κεφαλιά του Φωτάκη στην κλειστή του γωνία. Στο 24' όμως, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να φτάσει κοντά στο γκολ, πρώτα με την κεφαλιά του Ριέρα μετά το γέμισμα του Γ.Παπαδόπουλου, στην οποία ο Κρέσιτς δε μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και μετά με το τσίμπημα του Χολέμπας που πέρασε παράλληλα από την εστία του ΠΑΟΚ. Στο 37' όμως ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Βιτόλο λοιπόν, έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Γ.Παπαδόπουλος έβγαλε με τη μία, ωραία μπαλιά στον Μιραλάς, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μέσα σε αποθέωση. Το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες των παιχτών του ΠΑΟΚ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βαλβέρδε έβαλε τον νεαρό Ποτουρίδη στη θέση του αρνητικού, εκτός από τη φάση του γκολ, Γ.Παπαδόπουλου. Στο 58' και αφού προηγήθηκαν δύο φάσεις στις οποίες ο δικέφαλος ζήτησε πέναλτι, ο Ίβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που άλλαξε άρδην, τη ροή του αγώνα. Μετά την αποβολή ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει πρόβλημα και ο Βαλβέρδε έβαλε στον αγώνα τον Ρόμενταλ στο 67', ο οποίος ήταν πολύ καλός. Πρώτα έδωσε ασίστ στον Μιραλάς, ο οποίος στο 72' με πολύ όμορφο σουτ έκανε το 2-0 και στη συνέχεια ο ίδιος με δυνατό σουτ, μετά από κάθετη πάσα του Ντουντού, έγραψε το τελικό 3-0.
Σε πρώτη ανάγνωση, η αποβολή του Ίβιτς ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού από το χρονικό σημείο της αποβολής και μετά, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά υπέστη καθίζηση. Επιπλέον ο δικέφαλος πλήρωσε το λάθος του Βιτόλο στο πρώτο ημίχρονο, που έδωσε στον Μιραλάς την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και τον εκνευρισμό κάποιων παιχτών, έπειτα από κάποιες αψιμαχίες που υπήρξαν στη διάρκεια του ματς.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη, ήταν συνολικά καλύτερος και δίκαια πήρε τη νίκη. Καθοριστικό ήταν το γεγονός πως μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον το λάθος των παιχτών του ΠΑΟΚ, οι οποίο μέχρι εκείνο το σημείο ήλεγχαν το ματς. Τα μεγάλα ματς όμως κρίνονται στα σημεία και σε αυτά ο Ολυμπιακός επικράτησε ολοκληρωτικά, γι' αυτό και κέρδισε άνετα τελικά.
Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο Ρόμενταλ, ο οποίος στα 20 λεπτά περίπου που αγωνίστηκε, είχε μία ασίστ και ένα γκολ και γενικά είχε πολύ καλή παρουσία. Για το τέλος άφησα τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος για ένα ακόμα ματς ήταν απλά εξαιρετικός και έκανε σμπαράλια την άμυνα του ΠΑΟΚ, σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο ποδοσφαιριστής αυτός έχει καταπληκτικά τελειώματα των φάσεων και είναι πραγματικός killer, αφού μπορεί να σου κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακό, πρέπει να τελειώσουν άμεσα το θέμα με την παραμονή του και να δώσουν στους Γάλλους τα 2,5 χαρτιά της ρήτρας, προκειμένου ο Βέλγος να μείνει στο λιμάνι. Παίχτες σαν τον Μιραλάς, πέρα από το ότι βοηθούν σημαντικά την ομάδα στην οποία αγωνίζονται, είναι απαραίτητοι για το ποδόσφαιρό μας, αφού ανεβάζουν κατά πολύ το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου