ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΗΤΤΑ.


Το τελευταίο ματς για τη Λάρισα στο ιστορικό στάδιο Αλκαζάρ, δεν ήταν όπως το ονειρεύονταν ούτε οι παίχτες, ούτε η διοίκηση ούτε και οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι πάντως δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα....




Παρά το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα, η Λάρισα ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο και διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Μάνταλου. Η ΑΕΛ λοιπόν, μπήκε δυνατά στο ματς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Πρώτα ο Κανόμπιο και ο Ρομέου και μετά ο Μετίν δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα. Στη συνέχεια και μετά από ένα καλό σουτ του Μανιάτη που απέκρουσε ο Αμπάρης, η Λάρισα συνέχισε να πιέζει και έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 36', όταν ο Κανόμπιο δεν μπόρεσε από θέση βολής, να ανοίξει το σκορ. Ο,τι δεν κατάφερε στη φάση αυτή ο Κανόμπιο, το κατάφερε ο Σάμαρης, ο οποίος στο 42' με σουτ στην κίνηση, μετά από απόκρουση της άμυνας της Λάρισας, αιφνιδίασε τον Αμπάρη και έκανε το 0-1! Στο 45' έλαβε χώρα μια φάση, για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι γηπεδούχοι, αφού ο διαιτητής σταμάτησε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Βενετίδη, σε μια φάση που εξελίχθηκε σε γκολ, το οποίο φυσικά δε μέτρησε.
Στο ημίχρονο του αγώνα, το Αλκαζάρ έζησε άκρως συγκινητικές στιγμές, αφού παρήλασαν από τον αγωνιστικό χώρο, πέντε σημαίες που συμβόλιζαν καθεμία, από ένα ιστορικό γεγονός της ΑΕΛ. Το 1964, χρονιά ίδρυσης της ομάδας, το 1985 έτος που η Λάρισα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας, το 1988, όταν η  Λάρισα έγινε η πρώτη και η μόνη επαρχιακή ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια, το 2007 όταν ήρθε και το δεύτερο Κύπελλο και τέλος το 2010, χρονιά που η ομάδα θα μπει στο νέο της γήπεδο. Εκεί βρέθηκαν και όλα τα τρόπαια του συλλόγου αλλά και θρύλοι του ένδοξου παρελθόντος της ΑΕΛ.
Η εικόνα της Λάρισας στο δεύτερο μέρος όμως, έδειξε πως οι παίχτες της ομάδας, έμεινα σε όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ημίχρονο. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως η Λάρισα απείλησε ουσιαστικά την εστία του Πανιωνίου στις καθυστερήσεις με τον Μετίν, ενώ ο Πανιώνιος από τη μεριά του, θα μπορούσε ακόμα και να έχει διευρύνει το σκορ, αλλά σε μία πρώτη φάση το σουτ του Σαλαλί πέρασε ξυστά άουτ, ενώ αργότερα ο Χίκα άργησε πολύ να πλασάρει τον Αμπάρη.

Με αυτό τον...άσχημο τρόπο λοιπόν, οι παίχτες της Λάρισας αποχαιρέτησαν το Αλκαζάρ. Οι φίλαθλοι της ομάδας από τη μεριά τους πάντως, δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα. Πριν από την έναρξη του ματς μάλιστα, πραγματοποίησαν πορεία προς το γήπεδο, κρατώντας ένα πανό που έγραφε "ΑΝΤΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ" και το οποίο στη συνέχεια τοποθέτησαν στις εξέδρες του ιστορικού γηπέδου. Παράλληλα, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι φανατικοί της ΑΕΛ άναψαν κεράκια, με τα οποία ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους Αλκαζάρ. Τουλάχιστον αυτοί στάθηκαν στο ύψος τους. Ευτυχείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου