ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κούπερ: «Η ανοχή έλαβε... τέλος»

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Αργεντίνος τεχνικός του Άρη απέσυρε την «ασπίδα προστασίας» από το σύνολο των παικτών του. Ο Έκτορ Κούπερ έκανε λόγο για «φαρμακευτική αγωγή», που επιβάλλει όμως «σκληρές αποφάσεις»....


Εμφανώς ανικανοποίητος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας του, προσήλθε χθες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Άρη δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του και φάνηκε για πρώτη φορά να αποσύρει την «ομπρέλα προστασίας», που άπλωνε συνήθως πάνω από τους παίκτες του.

«Υπάρχει φάρμακο»

Τα λόγια του 56χρονου τεχνικού, αναφορικά με τη διόρθωση του υπάρχοντος προβλήματος στον Άρη, ήταν χαρακτηριστικά: «Για να αντιδράσουμε υπάρχει χρόνος και ξέρω το φάρμακο. Κάποιοι τραυματισμοί μας έχουνε περιορίσει αναφορικά με τις επιλογές μας. Θα πρέπει να παρθούνε αποφάσεις οι οποίες θα είναι σκληρές και γι’ αυτό το λόγο τα φάρμακα θα είναι βαριά».

Στην προσπάθειά του να επεξηγήσει την παραπάνω δήλωση, ο κ. Κούπερ έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος: «Όταν μιλάμε για δυναμική φαρμακευτική αγωγή μπορεί να έχει να κάνει με μεταγραφές αλλά και με το ποιοι θα αγωνίζονται. Θα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με ηθικό, που θα θέλουνε να βάλουν το στήθος τους μπροστά και να βγάλουνε την ομάδα από την κακή περίοδο που βρίσκεται».

«Το περιμέναμε»

Όσον αφορά το κατεξοχήν αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής αναμέτρησης, ο τεχνικός των κίτρινων υπογράμμισε αρχικά: «Θα πρέπει να σταθούμε σε δύο σημεία. Στο σημερινό μισάωρο περιμέναμε μία τέτοια αντίδραση. Όταν κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζαμε ότι αν και μένανε 35 λεπτά, στην ουσία εμείς θα αγωνιζόμασταν για 18 ή 20 καθαρά αγωνιστικά λεπτά. Επομένως, έπρεπε να κάνουμε τις κινήσεις μας πολύ γρήγορα. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να φτάσουμε γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή, γιατί κάποιες καθυστερήσεις θα ήταν φυσιολογικές».

Στη συνέχεια έκανε μία σύνδεση των δύο... ημιχρόνων της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό: «Όσον αφορά το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) κομμάτι, το παιχνίδι δεν είχε κάποια καλή φάση. Ίσως εμείς είχαμε σε κάποια περίοδο την κυκλοφορία της μπάλας και κάναμε την πιο καλή ευκαιρία. Από εκεί και πέρα σε μία επίθεση του Πανσερραϊκού, ο ποδοσφαιριστής του πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο».

«Νιώθουμε ντροπή»

Ο Έκτορ Κούπερ πρόσθεσε με νόημα: «Χρειάζεται παραπάνω ηρεμία και ξέρετε ότι αυτό είναι δύσκολο. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι σε κάθε φάουλ, σε κάθε πλάγιο, σε κάθε ελεύθερο, θα υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις. Για την αποβολή του ποδοσφαιριστή μου δεν έχω άποψη. Νιώθουμε ντροπή για το τελικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, επισήμανε το γεγονός ότι η προχθεσινή διακοπή λόγω της ομίχλης έβγαλε ουσιαστικά τον Άρη από όλο το σχεδιασμό που είχε καταρτιστεί, με ορίζοντα την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης για το Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, ο 56χρονος κόουτς παραδέχθηκε αυτό που έχει γίνει ολοφάνερο τον τελευταίο καιρό: «Υπάρχει μια περίοδος που η ομάδα μου δεν έχει καλή αγωνιστική συμπεριφορά, δεν έχει καλή απόδοση και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν».

πηγη athlitikanea.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου