ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Λυτρώθηκε με Ιμπαγάσα και πέρασε στους "8"


Σε ένα ματς που ήταν κυρίαρχος από την αρχή, ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (0-1) χάρη σε γκολ του Ιμπαγάσα στο 86ο λεπτό. Τρομερή εμφάνιση από τον Ντεγκρά για τους Αρκάδες που είπε "όχι"σε πολλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Στο 77΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μέλμπεργκ.....



H EIKONA TOY ΑΓΩΝΑ
Χωρίς φάση κύλησαν στην Τρίπολη τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και για τις δύο ομάδες,οι οποίες ξεκίνησαν το ματς ισορροπημένα και προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό. Οι "ερυθρόλευκοι" όσο περνούσε ο χρόνος, άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και δεν άργησαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι, περιορίζοντας την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου  σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 11ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ριέρα και στη συνέχεια ο Μιραλάς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντεγκρά, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.

 Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21΄ ο Αργεντινός τερματοφύλακας είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά στον συμπατριώτη του Άριελ Ιμπαγάσα αποκρούωντας το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα απ΄την τελευταία φάση και οι Πειραιώτες απώλεσαν άλλη μια καλή στιγμή, με το πλασέ του Μοντεστό να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί σε αυτό το πρώτο μέρος και έφτιαχνα τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ωστόσο ο εκπληκτικός Ντεγκρά και η αδυναμία τους στις τελικές προσπάθειες, δεν τους επέτρεψαν να ανοίξουν το σκορ. Εξαιρετικός για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μιραλάς ο οποίος όποτε του δινόταν η ευκαιρία έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Αρκάδων.

Καλή δουλειά έκαναν και στο κέντρο οι Ιμπαγάσα και Ουρτάδο οι οποίοι κατάπιαν τους αντιπάλους τους. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου την πρώτη ευκαιρία, την έκανε στο 34΄ και αυτή από στημένη φάση, ενδεικτικό της κυριαρχίας των φιλοξενούμενων στον αγψνιστικό χώρο.  Συγκεκριμένα, ο Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πάρντο. Στο 37ο λεπτό ο Ιμπαγάσα συνδυάστηκε άψογα με τον Μιραλάς, το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ. Δύο λεπτάπ ριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντεγκρά απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, εξουδετερώνοντας ωραίο σουτ του Μιραλάς. Με το 0-0 και με τον Ολυμπιακό σαφώς καλύτερο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους "ερυθρόλευκους" να συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 69΄ο Ιμπαγάσα έβγαλε την μπάλα στον Πάντελιτς, εκείνος έκανε το σουτ ωστόσο ο Ντεγκρά δήλωσε και πάλι "παρών". Ένα λεπτό αργότερα ο Γκαλίτσιος έδωσε τη θέση του στον Ζαϊρί. Τελικά τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Ιμπαγάσα στο 86ο λεπτό, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ύψος του πεναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά του Μαροκινού. Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι το πολυπόθητο αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

http://www.mpala.gr/?v=2&dbt=1&aid=24328

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου