ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ομόνοια: Ψάχνει το "μπαμ" με Νέμεθ

Περίπου ένα μήνα πριν ανοίξει και επίσημα η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, φαίνεται πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει συγκεκριμένες σκέψεις για την ενίσχυση του ρόστερ της Ομόνοιας....
 Όπως είναι λογικό, η Ελλάδα θα είναι και πάλι μια αγορά όπου θα ρίξουν δίχτυα οι «πράσινοι», αφού τη γνωρίζει πολύ καλά ο Σέρβος τεχνικός. Ένα από τα ονόματα που γυροφέρνουν στο μυαλό του κ. Μπάγεβιτς και σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Σημερινής" στην παρούσα φάση είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος ενόψει Ιανουαρίου, είναι ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού Πειραιώς Μάρτιν Νέμεθ.
Τον 21χρονο ποδοσφαιριστή τον γνωρίζει από πρώτο χέρι ο τεχνικός της Ομόνοιας, αφού επί θητείας του η ΑΕΚ Αθηνών τον πήρε με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ. Με δεδομένο ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός Πειραιώς ξόδεψε ένα σημαντικό ποσό (μεγαλύτερο από €1.000.000) για την εξασφάλιση της ελευθέρας από τους «κόκκινους», η μοναδική περίπτωση να παραχωρηθεί στην Ομόνοια -ή άλλην ομάδα- είναι με τη μορφή δανεισμού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελλάδα, οι ετήσιες απολαβές του Νέμεθ ανέρχονται στο μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο «νέος Μάικλ Όουεν»

Ο Νέμεθ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Győri το 2003 και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην MTK Hungária. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (16 ετών) έπαιξε 37 παιχνίδια και πέτυχε 18 τέρματα, βοηθώντας την MTK Hungária να τερματίσει στη 2η θέση! Η Ουγγαρία ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει το ταλέντο του Νέμεθ και το εξαιρετικό σκάουτινγκ της Λίβερπουλ δεν άργησε να τον ανακαλύψει και να τον κάνει δικό της με συνοπτικές διαδικασίες. Το 2007 ο «νέος Μάικλ Όουεν» υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ και έγινε άμεσα ένα από τα αγαπημένα παιδιά των ακαδημιών. Αφού έκανε πράματα και θάματα με την εφηβική ομάδα, στις 30 Ιουλίου του 2008 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, σε φιλικό κόντρα στη Βιγιαρεάλ, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό με την απόδοσή του. Ένας τραυματισμός, όμως, τον κράτησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης και τον Ιανουάριο του 2009 πήγε δανεικός στην Μπλάκπουλ.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς χτύπησε την πόρτα της Λίβερπουλ ζητώντας το δανεισμό του 20χρονου τότε Νέμεθ και η απάντηση του Ράφα Μπενίτεθ δεν ήταν αρνητική. Υπό τις οδηγίες του Μπάγεβιτς αγωνίστηκε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας 3 φορές. Το περασμένο καλοκαίρι ο Νέμεθ πήρε μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος εξασφάλισε την ελευθέρα του από τη Λίβερπουλ έναντι ενός ποσού κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια. Ωστόσο, ο μεγάλος συναγωνισμός που υπάρχει στην επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» και ειδικότερα η παρουσία του Μιραλάς δεν του επέτρεψαν να πάρει το χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε.
Χωρίς απρόοπτα

Εξάλλου, χωρίς οποιοδήποτε απρόοπτο συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Ομόνοιας ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα εκτός από τους τραυματίες Κασέκε, Λούα Λούα (ατομικό) και Μποουθόν (φυσιοθεραπεία). Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με απογευματινή προπόνηση.

πηγη sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου