ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τα "κλειδιά" της μεταγραφής Βαλντές

Η γνώση του Βαλβέρδε, η σχέση του Κοβάσεβιτς και η εμπειρία του Μαθία στρώνουν το "ερυθρόλευκο" χαλί στον Νέλσον Βαλντές....
Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης μεταγραφής του επίλεκτου Παραγουανού επιθετικού....

Η συμπαθής Έρκουλες υποβιβάστηκε από την Primera Division και ουσιαστικά έχει ήδη μπει στη διαδικασία "εκποίησης" του έμψυχου δυναμικού της. Ή, πιο σωστά, προσπαθεί να απαλλαγεί από τα "βαριά" συμβόλαια, τους παίκτες δηλαδή που δεν έχουν την φιλοδοξία να την ακολουθήσουν στη Β' κατηγορία της Ισπανίας. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, αναζητεί έναν επιθετικό από εκείνους τους οποίους ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει... κατοχυρώσει στο νέο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Παίκτη γρήγορο, με καλή τεχνική, που μπορεί να κινηθεί και στα άκρα και, φυσικά, ξέρει να σκοράρει. Τουτέστιν, ποδοσφαιριστή τύπου Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Κάπως έτσι προέκυψε ο Νέλσον Βαλντές, ο 27χρονος στράικερ από την Παραγουάη με τη μεγάλη καριέρα στη Μπουντεσλίγκα (Βέρντερ, Ντόρτμουντ) και την εθνική ομάδα της χώρας του (46 συμ. -10 γκολ). Ο Βαλντές αμοίβεται με 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως στο Αλικάντε και έχει συμβόλαιο με την Έρκουλες ως το 2013, το οποίο δεν πρόκειται να ολοκληρώσει. Φεύγει, λοιπόν, και ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρήσει να τον φέρει στο λιμάνι. Ήδη, μάλιστα, άνοιξε το σχετικό δίαυλο επικοινωνίας. Ο Βαλβέρδε τον ξέρει, ο Κοβάσεβιτς έχει ακούσει τα καλύτερα από τον νυν προπονητή του παίκτη, Μίροσλαβ Τζούκιτς, και ο Μαθία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Έρκουλες (όπως με κάθε ομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Βαλένθια).

Μπορεί να γίνει λοιπόν το "κόλπο γκρόσο" με Βαλντές. Και μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μεταγραφικό θόρυβο με την πρώτη του κίνηση. Πόσο μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε βγαίνουν προς διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας.

Οι υπόλοιποι
Πέραν της υπόθεσης Βαλντές, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πάντα στο μυαλό τους τον Ιβάν Μαρκάνο της Βιγιαρεάλ για την ενίσχυση της οπισθοφυλακής και τον Μιγκέλ Μογιά της Βαλένθια ως βασικό υποψήφιο για τη μια από τις δυο θέσεις τερματοφυλάκων που θέλουν να καλύψουν. Εχουν επίσης μια λίστα... επιθυμίες: Σάντσες (Βαλενσιέν) και Πιζάρο (Ρόμα) για τη μεσαία γραμμή, Παπασταθόπουλο και Φορτούνη για την... ελληνική πινελιά.
Κάθε μεταγραφή, όμως, στον καιρό της. Τώρα το... παιχνίδι ξεκινά από την Ισπανία. Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα ο Εδουάρδο Μαθία θα παραδώσει στη διοίκηση τη λίστα με τις μεταγραφικές επιλογές του.

πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου