ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το κρίσιμο δεκαήμερο του Άρη

Κάτι λιγότερο από δέκα μέρες μένουν για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν (στις 27 Ιουνίου η πρώτη συγκέντρωση) και στον Άρη τα ανοιχτά μέτωπα είναι ακόμη πολλά και πρέπει το συντομότερο ένα-ένα να κλείνουν. Εάν βάλουμε κάτω τα πράγματα.....
η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ναι μεν στην ΠΑΕ επικρατεί ένας μεταγραφικός οργασμός, ωστόσο μόνο ο 19χρονος Σάκης Κανούλας είναι αυτός που έχει ανακοινωθεί επίσημα. Φυσικά Καρίμ Σολτάνι και Νέρι Καστίγιο μένει μόνο να υπογράψουν (μέχρι την Τρίτη το αργότερο θα ανακοινωθούν) για να επικυρωθεί η συμφωνία τους με τον σύλλογο.


Μπορεί στον Άρη να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την θετική εξέλιξη στις περιπτώσεις των παραπάνω παικτών, ωστόσο το μείζον θέμα του μεταγραφικού σχεδιασμού είναι από δω και στο εξής το ποιοι παίκτες θα φύγουν και όχι τόσο το ποιοι θα έρθουν. Μέχρι στιγμής στον Άρη δεν έχει γίνει ούτε μια αποδέσμευση και το επόμενο δεκαήμερο είναι ίσως το πιο κρίσιμο σε ότι αφορά τον σχεδιασμό. Ο Σάκης Τσιώλης έχει εκφράσει στη διοίκηση την επιθυμία του μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας το ρόστερ του Άρη να είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του συμπληρωμένο, προκειμένου να έχει την άνεση του χρόνου να δουλέψει με νέους και παλιούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ αριθμεί περί τους 29 ποδοσφαιριστές. Νούμερο που ικανοποιεί τον Έλληνα προπονητή ο οποίος θέλει να δουλέψει στην προετοιμασία έχοντας το πολύ… τρεις δεκάδες, συνυπολογίζοντας και τους εννιά «μικρούς» που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα -στο ταλέντο των οποίων πάντως ποντάρει.


Σε περίπτωση που ο Άρης, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δεν καταφέρει να ελαφρύνει το ρόστερ του και να απαλλαχθεί από κάποια συμβόλαια (βλ. Τόχα, Οριόλ) τότε πολύ δύσκολα ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το αρχικό πλάνο που έχει τεθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Σάκη Τσιώλη τη νέα σεζόν, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η φυγή τους από το ρόστερ. Για να γίνει πράξη αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή γνώμη, ένας κοινός… δρόμος. Και αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι, πως δεν υπάρχει. Ειδικότερα με παίκτες όπως ο Οριόλ που αν δεν βρει ομάδα δύσκολα να αποδεχθεί την πρόταση «διαζυγίου» του Άρη. Όπως και να ‘χει το κομμάτι των αποδεσμεύσεων είναι η αιτία που έχουν «παγώσει» οι διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν και θέλει ο Τσιώλης να αποκτηθούν. Εάν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας δεν αδειάσουν θέσεις στο υπάρχον ρόστερ του Άρη είναι γεγονός ότι δεν θα προχωρήσει η ομάδα σε άλλες κινήσεις ενίσχυσης, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο Έλληνας προπονητής να δουλέψει με περισσότερους από 28 (το πολύ 30) ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Σάκης Τσιωλης, ο οποίος στη διοίκηση του Άρη ήταν σαφής «πρέπει να ελαφρύνουμε το ρόστερ. Θέλω να δουλέψω με 28 ποδοσφαιριστές» ήταν… το μήνυμα του 52χρονου προπονητή.

πηγη metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου