ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

«Ναι μεν, αλλά…»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν αλλαγές στην οργάνωση της ομοσπονδίας, εμφανίστηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».....


«Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται, αλλά δύσκολα θα έχουμε υποβιβασμούς μεγάλων ομάδων», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Τους βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν», είπε για τις συνομιλίες του που ήρθαν στην επιφάνεια.

«Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση», κατέληξε.

Αναλυτικά, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για:

-τις ενέργειες της ΕΠΟ: «Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του. Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν».

-τις αθλητικές ποινές: «Από πέρυσι θεσπίσαμε το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και παρέλαβε χθες τη δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έχουμε συγκαλέσει δεύτερη έκτακτη συνέλευση στις 22 Ιουλίου. Πρέπει κατ’ αρχήν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη».

-το αν προβλέπει υποβιβασμό μεγάλων ομάδων: «Δεν το νομίζω. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία».

-τις συνομιλίες του με άτομα που συνελήφθησαν: «Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τούς βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή έπρεπε όταν μπήκα στην ΕΠΟ να μου πει κάποιος ότι έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους; Κάθε παράγοντας έχει έναν τελείως λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του διαιτητή. Θεωρώ πως η διαιτησία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους διαιτητές».

-το αν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη: «Για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζει η ίδια. Η πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη συνομοσπονδία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση από ανώτατο αθλητικό δικαστήριο».

-την περίπτωση να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος: «Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία».

-το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης: «Βεβαίως και έχω σκεφτεί την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση αυτή. Δεν κάνεις τίποτα αν σηκωθείς και φύγεις».

πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου