ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ζιλμπέρτο: "Θα επιστρέψω"

Στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μίλησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αναφερόμενος στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μέχρι πρότινος μέσος του ΠΑΟ αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην ομάδα, προκειμένου να τη βοηθήσει από ένα άλλο πόστο.....

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε στην καριέρα σου. Αποχαιρέτισες τον Παναθηναϊκό. Τι θα θυμάσαι από αυτή την εμπειρία;
«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αγάπησα και στην Ελλάδα ένιωσα πολύ μεγάλη αγάπη από όλους. Αγάπη και σεβασμό. Ειδικά αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήταν το καλύτερο εντός έδρας φινάλε που θα μπορούσε να γίνει για εμένα. Ήταν ένα φανταστικό βράδυ. Ο κόσμος όρθιος με χειροκροτούσε, φώναζε το όνομά μου και εγώ πέτυχα ένα πολύ σημαντικό γκολ που όπως αποδείχθηκε βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι-οφ. Δεν σας κρύβω ότι δάκρυσα! Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους».

-Ο κόσμος αλλά και η ΠΑΕ θέλουν να σε ξαναδούν στην Ελλάδα… Yπάρχει πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία τους;
«Δεδομένα θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει τόσο καλή σχέση ανάμεσα σε δύο πλευρές, όταν υπάρχει αγάπη, πάντα γυρνάς εκεί που έζησες τόσο ωραίες στιγμές. Αυτά θα γίνουν μόλις σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έχουμε συζητήσει με την ομάδα και πιστεύω σε λίγα χρόνια θα μπορώ να βοηθήσω τον σύλλογο από άλλο πόστο. Το θέλω και πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή».

-Τι πήγε στραβά την φετινή χρονιά και ο Παναθηναϊκός έμεινε νωρίς εκτός πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενώ είχε μια πολύ κακή χρονιά και στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Είχε δημιουργηθεί μια διαφορά επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό εξαιτίας των δικών μας λαθών σε παιχνίδια με τις όχι και τόσο δυνατές ομάδες. Αυτά τα ματς είναι που μπορούν να σου χαρίσουν τους τίτλους. Το κάναμε πέρυσι και πήραμε το πρωτάθλημα.. Φυσικά, αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να μας αφήσουν να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την κορυφή. Ήταν ξεκάθαρη αλλοίωση και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν μας άφηναν να κερδίσουμε το παιχνίδι».

-Εκτός από την αγωνιστική εικόνα έχει γίνει πολύ συζήτηση για τις αλλαγές στην διοίκηση και την αστάθεια που υπήρχε από την αρχή της σεζόν. Η δική σου άποψη ποια είναι σε όλα αυτά;
«Αυτά μπορούν να συμβούν οπουδήποτε. Δεν είναι μόνο στον Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου υπάρχουν δύσκολες στιγμές, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα και την δυναμική τους. Νομίζω ότι αυτά δεν πρέπει να επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι η δουλειά τους. Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά, αλλά εγώ ήμουν έξω από αυτό. Είχα το μυαλό μου μόνο στο ποδόσφαιρο και το πώς θα βοηθάω την ομάδα για να κερδίζουμε. Ήταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό;
«Προσωπικά όπως ανέφερα και πιο πάνω κρατάω τον τρόπο που με αποχαιρέτισε ο κόσμος. Μοναδικές στιγμές. Από κει και πέρα η περσινή χρονιά μου μένει αξέχαστη όταν πανηγυρίσαμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δώσαμε χαρά στον κόσμο. Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω και κάποιες ωραίες στιγμές στην Ευρώπη όπως όταν κερδίσαμε στην Βρέμη αλλά και στο Μιλάνο. Έχω πολλά ωραία πράγματα που κρατάω από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό».

πηγη sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου