ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Έκανε το καθήκον της!

Η ΑΕΚ βρισκόταν προ του εξευτελιστικού 0/6 αλλά με τριάρα (3-1) στο Γκρατς κατάφερε να σώσει... ό,τι σώζεται. Γκολ οι Μανωλάς, Μπερνς και ο σούπερ Κλωναρίδης!
Κρατούσε το καλύτερο για το τέλος... Ναι αποτελεί μία πρόταση τόσο κοινότυπη μα ταυτόχρονα στην περίπτωση της ΑΕΚ τόσο αληθινή. Οι «κιτρινόμαυροι» αποδίδοντας (κυρίως στο πρώτο 45λεπτο) πολύ καλό ποδόσφαιρο στον αγώνα με αντίπαλο την Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 3-1 και να... σώσουν λίγη από την ευρωπαϊκή τους αξιοπρέπεια. Κι αυτό διότι κατάφεραν να μην τερματίσουν με μηδέν στον όμιλο του Europa League που συμμετείχαν κάτι που θα συνιστούσε τεράστια ντροπή για την ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας...

Κι όμως η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου με κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία νικηφόρα σερί αποτελέσματα στην Σούπερ Λίγκα μπήκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης αποφασισμένη να κερδίσει και να μη χαριστεί (ξανά όπως είχε κάνει στο ΟΑΚΑ) στους Αυστριακούς. Το πρώτο... χτύπημα ήρθε νωρίς, μόλις στο 1΄ όταν ο Σιαλμάς σημάδεψε το δοκάρι!

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και προτού φτάσει στο γκολ είχε ήδη απωλέσει δυο καλές ευκαιρίες για γκολ με πρωταγωνιστή τον Γκερέιρο και τον Σιαλμά. Ολα αυτά έως το 10ο λεπτό όταν ο Κώστας Μανωλάς βρήκε δίχτυα έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και με αριστερό σουτ. Μία κίνηση που προφανώς θα ζήλευαν και... φτασμένοι φορ περιοχής. Είχε προηγηθεί ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Χουάν Κάλα...

Μετά το 0-1 η Ενωση δεν σταμάτησε να ψάχνει το δεύτερο γκολ γεγονός που κατάφερε να πετύχει λίγο πριν συμπληρωθούν τα 45 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου... Ο Κλωναρίδης έκανε σούπερ ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Γκερέιρο εκείνος... χόρεψε δυο αντιπάλους και πρόσφερε (με σκαφτή πάσα) έτοιμο γκολ στον Νέιθαν Μπερνς που με το στήθος έγραψε το 0-2.

Τι καλύτερο; Ημίχρονο και 0-2 μέσα στην Αυστρία. Προφανώς και όλοι περίμεναν ότι η σεμνή... τελετή έλαβε τέλος και η ΑΕΚ πήρε επιτέλους το πρώτο της τρίποντο στο Europa League. Κι όμως οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, πίεσαν, προκάλεσαν πανικό λίγο στην νεανική 11άδα της Ενωσης και ειδικά έπειτα από το γκολ που σημείωσε με αρκετή δόση τύχης ο Κάιντζ στο 59΄ της αναμέτρησης...

Κι ενώ οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ρυθμό και ασκούσαν πίεση προς την εστία του αρκετά καλού Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο Κλωναρίδης αποφάσισε να πάρει πάνω του το ματσάκι και να το τλειώσει. Ο νεαρός και ταλαντούχος εξτρέμ πήρε την μπάλα αριστερά πάνω στην γραμμή και πίσω από τη σέντρα και αφού την κουβάλησε έως την αντίπαλη περιοχή, με αριστερό ξερό μονοκόμματο σουτ την έστειλε να καρφωθεί στα δίχτυα και να τελειώσει το παιχνίδι στο 1-3!
Ακολούθησαν δυο, τρεις καλές στιγμές και για τις δυο ομάδες αλλά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη, έσωσε όσο μπορούσε την ευρωπαϊκή της αξιοπρέπεια και μάλλον οι ποδοσφαιριστές της σκέφτονται προβληματισμένοι την ευκαιρία που είχαν (για νίκες στο ΟΑΚΑ με Στουρμ και Λοκομοτίβ) στο συγκεκριμένο όμιλο για κάτι πολύ καλύτερο από μία νίκη που τελικά πέτυχαν. Φτιαγμένοι πάντως ψυχολογικά επιστρέφουν στην Αθήνα για το ματς στο Περιστέρι και ο Κωστένογλου μπορεί να υπερηφανεύεται πως κέρδισε κι άλλους νέους παίκτες με την άριστη διαχείριση του υλικού που έχει στα χέρια του...

Man of the match: 
Είναι κοντά στα 19 χρόνια ζωής κι όμως σε κάθε ματς (είτε που ξεκινάει είτε που μπαίνει ως αλλαγή) καταφέρνει να ξεχωρίζει και να μας υποχρεώνει να μιλάμε και να γράφουμε γι' αυτόν. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης τα πήγε εξαιρετικά για άλλο ένα ματς και με την γκολάρα που σημείωσε σφράγισε για την ΑΕΚ ένα σημαντικό διπλό και έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα. Αξίζει να πάρει κι άλλες ευκαιρίες και δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος του βασικού στην ενδεκάδα της Ενωσης. Δεν είναι εύκολο να καλύπτεις το κενό του φετινού σούπερ Λεονάρντο.

Αδύναμος κρίκος:
Σίγουρα η άμυνα της Στουρμ... Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει αριθμό τελικών προσπαθειών ανάλογο με εκείνο στον αγώνα με αντίπαλο την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Οι «Κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθήκες για γκολ είτε εκδήλωναν επίθεση από τα άκρα είτε από τον άξονα. Προσθέστε και τα τρία τέρματα που σημείωσαν οι «κιτρινόμαυροι» και μπορείτε να διαπιστώσετε το λόγο για τον οποίο δικαιωματικά ο τίτλος αδύναμος κρίκος πάει στην άμυνα (και την ανασταλτική λειτουργία γενικά) της ομάδας των Αυστριακών.

Στο ύψος του:
Ο Κώστας Μανωλάς (και πολλοί ακόμη). Ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ εκτός από το γκολ που πέτυχε με σούπερ κίνηση φτασμένου επιθετικού και τελείωμα ανάλογο, συνεργάστηκε μια χαρά με τον Μπουγαΐδη, είχε σωστές τοποθετήσεις και καλές επεμβάσεις. Εβγαινε πρώτος στην μπάλα, την έδινε σωστά στον άξονα και στα άκρα και κατεύθυνε σωστά την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Επιπρόσθετα η εμφάνισή του αυτή έρχεται έπειτα από το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε και φανερώνει ότι το έχει αφήσει πίσω του (όπως και ο «Κωστέ»)...

Η γκάφα:
Ο Χουάν Κάλα ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής (και) στο ματς με την Στουρμ Γκρατς για την ΑΕΚ ωστόσο δυστυχώς το μοναδικό γκολ που σημείωσαν οι Αυστριακοί ήταν αποτέλεσμα δικής του γκάφας... Δεν ήταν ψύχραιμος, επέλεξε να δώσει βιαστικά την μπάλα και τελικά την πρόσφερε στον αντίπαλό του και έτσι ξεκίνησε το τέρμα με το οποίο μείωσαν οι γηπεδούχοι. Από κει και έπειτα ήταν σούπερ για ένα ακόμη ματς και αυτή τη φορά αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος.

Το στραγάλι:
Καιρό είχαμε να δούμε και να ζήσουμε στην Ευρώπη και σε αγώνα ελληνικής ομάδας το 50 – 50... Αλάνθαστος ο ρέφερι στις αποφάσεις του, ήταν πάντα δίπλα στις φάσεις, έγραψε πολλά... χιλιόμετρα τρέχοντας συνέχεια κοντά στην μπάλα και κατάφερε να μη χάσει κάποιο σφύριγμα και να μην ευνοήσει κάποια από τις δυο ομάδες.

Το ταμείο του gazzetta:
Προφανώς και τεράστια σημασία έχει ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στην Αυστρία και να μην αποχαιρετίσει τον όμιλο του Europa League χωρίς να πάρει βαθμό. Ταυτόχρονα εννοείται πως στην Ενωση θα πρέπει να αισθάνονται χαρά και απογοήτευση ταυτόχρονα αφού θα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερη τύχη στο θεσμό αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι και σοβαροί στα υπόλοιπα ματς.
Μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου το ψυχολογικό ντοπάρισμα για μία ακόμη νίκη της ομάδας (θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» στο Περιστέρι) και τις εμπειρίες που πήραν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν: οι Κλωναρίδης, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Τσουκαλάς...

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου