ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πέρασε η ΑΕΚ με το «θηρίο» Μπέλεκ

Ο Καμερουνέζος με άψογο πλασέ στο 47' εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις πολλές ευκαιρίες της ΑΕΚ και έδωσε τη νίκη πρόκριση (0-1) μέσα στην Καλαμάτα...
Μία ΑΕΚ σοβαρή, συνειδητοποιημένη, καλά στημένη και με παίκτες να μάχονται συγκεντρωμένοι 90 λεπτά, πήγε στην Καλαμάτα και έκανε το χρέος της: 0-1 η Ένωση πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη και σκόρερ της τον Στιβ Μπέλεκ. Ένα «θηρίο» στην επίθεση της ΑΕΚ, έδωσε δεκάδες μονομαχίες, είχε δοκάρι, πέτυχε το γκολ. Τι άλλο να κάνει ο Καμερουνέζος, που αξίζει να παίζει σαν αιχμή του δόρατος - ειδικά τώρα που ο Λυμπερόπουλος είναι off. Από κοντά σε απόδοση ο εξαιρετικός Γκερέιρο, ενώ δεν υπήρξε κανένας παίκτης της ΑΕΚ που να μην προσπάθησε. Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν έκαναν το χρέος τους, πήραν την πρόκριση και τώρα περιμένουν από κάποιους... άλλους να κάνουν το δικό τους χρέος προς αυτούς.
Το παιχνίδι πάντως, μέχρι και τρεις ώρες πριν την έναρξή του, ήταν αμφίβολο αν θα διεξαχθεί. Η δυνατή καταιγίδα που έπληξε την Καλαμάτα όλο το βράδυ είχε δημιουργήσει ένα γήπεδο βούρκο. Το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε όλο το πρωί επέτρεψε τελικά στον διαιτητή να σφυρίξει την έναρξη. Η ΑΕΚ με σύνθεση ξανά ανάγκης φαινόταν ξεκάθαρα, στο πρώτο ημίχρονο, ότι είναι δύο επίπεδα (τουλάχιστον) πάνω από την αντίπαλό της. Τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Γκερέιρο. Ο Πολωνός «χόρευε» στο βούρκο, παίζοντας στο 4-2-3-1 πίσω από τον προωθημένο Μπέλεκ, όντας ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει οργανωτικά η ΑΕΚ. Ο Κωστένογλου σωστά έβαλε, έπειτα από καιρό, τον Μπέλεκ κορυφή, γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη και η μπάλα θα σηκώνεται συνεχώς στον αέρα, εξαιτίας του άθλιου αγωνιστικού χώρου.
Και έτσι έγινε. Με τον Μπέλεκ λοιπόν αιχμή του δόρατος η Ένωση είχε πέντε εξαιρετικές φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά. Μόλις στο 7' μάλιστα είχε φτάσει τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Σιαλμά, Γκερέιρο και τον Καμερουνέζο!
Η κορυφαία στιγμή του ημιχρόνου ήταν στο 18', πάλι από τον Μπέλεκ όταν γύρισε εξαιρετικά το σώμα του μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Καλαμάτας.
Η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, με τον Μπερνς - κι όχι με τον Σιαλμά αριστερά - πατούσε περιοχή, είχε την κατοχή και ήταν εκείνη που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο.
Η ομάδα ωστόσο είχε μία αγωνιστική «κοιλιά» για στα μέσα του πρώτου μέρους. Από το 35' και έπειτα πήρε και πάλι τα επιθετικά ηνία, με τον Καράμπελα να βγαίνει από την άμυνά του και να δημιουργεί στο 37' μία εξαιρετική φάση, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπερνς, με τον Αυστραλό όμως εξ επαφής να στέλνει τη μπάλα άουτ με το κεφάλι.
Η συγκεκριμένη ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, εκτός του δοκαριού. Αμυντικά η ομάδα δεν απειλήθηκε. Η Καλαμάτα έβγαλε πάθος στις προσωπικές μονομαχίες της, όμως τόσο ο Μανωλάς με τον Μπουγαϊδη στα στόπερ, όσο και ο Κάλα με τον Ρίκκα (ο πρώτος δεν ανέβαινε καθόλου) σαν αμυντικό χαφ, καθάριζαν τις φάσεις.
Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ. Το οποίο όμως ήρθε ουσιαστικά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 47' συγκεκριμένα ο Μπέλεκ βγήκε τετ α τετ με τον Κοψαχείλη, τον πλάσαρε τέλεια στη γωνιά του και άνοιξε το σκορ για την Ένωση, με τον Καμερουνέζο να αποδίδει εξαιρετικά στην κορυφή της επίθεσης, δείχνοντας στον προπονητή του πως ενδεχομένως αυτή είναι η θέση (τηρουμένων και των πολλών απουσιών) που τον χρειάζεται περισσότερο αυτή την εποχή η ΑΕΚ.
Η κίνηση που έκανε, με την έναρξη της επανάληψης, ο Κωστένογλου ήταν να αλλάξει πλευρές τους Μπερνς και Σιαλμά. Αμφότεροι πάντως δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και εύλογα ο προπονητής τους έκανε αλλαγή, περνώντας τους Κάρλος και Τσίτα στις θέσεις τους. Πριν τις συγκεκριμένες κινήσεις, είχε περάσει, στο 69' συγκεκριμένα, στο γήπεδο ο Γεωργέας, αντί του Μανωλά που έδειξε τραυματίας, με τον Κάλα να γυρίζει στα στόπερ δίπλα στον (εξαιρετικό και σταθερό Μπουγαϊδη), με τον Γεωργέα να παίζει αμυντικό χαφ. Το 0-1 που έκανε στο 47' η ΑΕΚ της επέτρεψε να πατήσει πιο στέρεα στα πόδια της. Και το κράτησε άνετα ως το τέλος. Χρειαζόταν ωστόσο στο 64' να επέμβει μία και μοναδική φορά ο Αραμπατζής σε σουτ του Αλεξανδρόπουλου! Εκεί που τον χρειαζόταν δηλαδή η ΑΕΚ ο τερματοφύλακάς της ήταν εκεί... Η Ένωση λοιπόν κράτησε το 0-1 ως το φινάλε και πήρε, σχετικά άνετα, την πρόκρισή της στους «16» του Κυπέλλου.
Καλαμάτα (Μάνα): Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Μπλέτσας (61' Κωστής), Κωνσταντόπουλος, Τσαγκαράκης, Αλεξανδρόπουλος (78' Καρατζανίδης), Τσιμικλής, Αθανασόπουλος, Πετρουζέλλης, Τριανταφυλλάκης (69' Δασκαλάκης)
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Μανωλάς (69' Γεωργέας), Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Σιαλμάς (77' Κάρλος), Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπερνς (85' Τσίτας), Μπουγαΐδης

Πηγή:aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου