ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Tρία και... καλά Χριστούγεννα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το «χρέος» του, κέρδισε 3-1 με πρωταγωνιστή τον Πάντελιτς (2 γκολ) στην Κατερινή τον Πιερικό και πέρασε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος!
Με αλλαγές στην Κατερίνη ο Ολυμπιακός και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δίνει την πρώτη... επίσημη ευκαιρία στον Δασκαλάκη. Ο Κρητικός γκολκίπερ κάτω από τα δοκάρια, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Μοντέστο, Παπαδόπουλο, Παπάζογλου και Μαρκάνο. Στη μεσαία γραμμή ο Πάμπλο Ορμπάιθ ήταν ο κόφτης και την τριάδα του κέντρου συμπλήρωναν οι Γέστε και Ιμπαγάσα που επέστρεψαν έοειτα από καιρό στο βασικό σχήμα. Ο Αμπντούν στα δεξιά, ο Μόνχε στα αριστερά με τον Πάντελιτς μοναδικό προωθημένο

Το τέταρτο του Πάντελιτς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε προειδοποιήσει για τις δυσκολίες, αλλά και παγίδες που κρύβει το ματς με τον Πιερικό, όμως οι παίκτες του για ... 29 λεπτά δεν μπήκαν στον κόπο να τον διαψεύσουν. Με μια φάση μόλις, αυτή στο 2' στην κεφαλιά του Αμπντούν, ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν είχε διάθεση, όρεξη, κίνηση, Γέστε και Ιμπαγάσα δυσκολευόντουσαν αρκετά να κρατήσουν μπάλα και να οργανώσουν, με τον αγωνιστικό χώρο πάντως να μην τους βοηθά, αφού ήταν σε κακά χάλια!

Η ομάδα της Κατερίνης προσπαθούσε να απειλήσει και με κάποια σουτ, όπως αυτό του Ιντζόγλου στο 12' έκανε αισθητή την παρουσία του. Το ματς δεν είχε ρυθμό, πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και κάποιες ατομικές ενέργειες του Μόνχε έβαζαν τον Ολυμπιακό στην αντίπαλη εστία. Επρεπε να φτάσουμε στο 28' για την φάση του γκολ, με τον Αργεντίνο να παίρνει ένα... ανέλπιστο πέναλτι, αφού ο Κωτσιόπουλος έκανε ανόητο τάκλιν στην γραμμή, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στην άσπρη βούλα και ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ!
Οι Κατερινιώτες πάντως... ακόμα διαμαρτύρονται, θεωρώντας ότι έγινε φάουλ εκτός περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν δέχονται πως υπήρξε πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πάντως μόνο το ματς δεν... καθάρισε, αφού η άμυνά του ήταν απούσα στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Πιερικού στο 35'. Από φάουλ και... στρώσιμο του Ιντζόγλου ο Ελευθεριάδης με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δασκαλάκη!

Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε ταχύτητα και βγήκε μπροστά. Για ακόμα μια φορά όμως τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε το δίδυμο Μόνχε – Πάντελιτς. Ο Αργεντίνος έστρωσε και ο Σέρβος με εξαιρετική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε στις καθυστερήσεις το 2-1 διώχνοντας το άγχος από τον Βαλβέρδε

Πρωταγωνιστής ο Γέστε

Και όμως το γκολ του Πάντελιτς μόνο... ώθηση δεν έδωσε στον Ολυμπιακό. Χωρίς κίνηση και πάθος στο παιχνίδι του λίγο έλειψε να το... πληρώσει στο 55', με τον Δασκαλάκη να κάνει ακόμα μια κακή έξοδο και τον Γέστε να διώχνει στη γραμμή την κεφαλιά του Κοντέων. Ο Τοροσίδης που είχε μπει στο 46' στη θέση του Ιμπαγάσα προσπαθούσε από τα άκρα να απειλήσει, χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω.
Τη λύση έδωσε όμως ο Γέστε, με εξαιρετική κάθετη στον Αμπντούν και ωραία ενέργεια του Αλγερινού, ο Ολυμπιακός στο 70' σφράγισε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, η κατοχή ήταν στο... 70%-30%, χωρίς όμως να προσπαθεί για τέταρτο γκολ. Στα ελαφρυντικά για τους ερυθρόλευκους ο άσχημος αγωνιστικός χώρος, με τους Πειραιώτες να... χάνουν τον Μαρκάνο από το 37' λόγω τραυματισμού.

Πανό για Κοστάντσο

Το ότι ο Κοστάντσο είναι... ανεπιθύμητος στους οπαδούς του Ολυμπιακού γνωστό, όμως από τις αποδοκιμασίες πέρασαν στο... πανό. Έτσι, στο γήπεδο της Κατερίνης αναρτήθηκε πανό που τόνιζε: «Κοστάντσο τουρίστα φύγε» δείχνοντας έτσι για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά τους για την απόδοση του Αργεντίνου πορτιέρο.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Πουρσανίδης, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλος, Δήμου, Ιντζόγλου, Τόσκας, Κοντέων, Ελευθεριάδης (76' Πουρτουλίδης), Πέντα, Μπλαζέφσκι (90' Τσικαδέρης).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Δασκαλάκης, Μοντεστό, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα (46' Τοροσίδης), Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (37' λ.τ Ποτουρίδης), Μόνχε, Ορμπάιθ, Γέστε (87' Φουστέρ), Αμπντούν.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου