ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

To πειρατικό της ξεκινά ξανά! (video)

To 2004 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον αθλητισμό της Ελλάδας.Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν το αποκορύφωμα, ωστόσο το κλίμα είχε ζεσταθεί για τα καλά με την κατάκτηση του Euro.Το frapesport θυμάται τις ιστορικές εκείνες στιγμές...
Το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004 στην Πορτογαλία.Η Ελλάδα μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε ευρωπαικό θα αντιμετώπιζε την οικοδέσποινα Πορτογαλία.Προσδοκίες δεν υπήρχαν, απλώς θέλαμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.Αλλά οι διεθνείς μας φρόντισαν να μας διαψεύσουν.Πρώτος αγώνας με Πορτογαλία και η ''μικρή'' τότε Ελλάδα νικάει το φαβορί 1-2 μέσα στην έδρα τους.Μία τεράστια επιτυχία, η οποία μας έφτανε να την θυμόμαστε για χρόνια ακόμα κι αν δεν περνούσαμε στον δεύτερο γύρο.
Η εθνική μας με την ψυχολογία στα ύψη και χωρίς καθόλου άγχος αντιμετωπίζει την Ισπανία στον δεύτερο αγώνα.Η αρχή όπως την περιμένουμε. Η Ισπανία μας έχει καθηλώσει, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ με τον Μοριέντες.Αλλά μία κίνηση από τον Ρεχάγκελ έφτανε για πάρουμε τον βαθμό...Βασίλης Τσιάρτας.Με μία διαγώνια μπαλιά βρίσκει τον Χαριστέα ο οποίος νικάει τον Κασίγιας και η Ελλάδα αποσπά ισοπαλία από την Ισπανία και βρίσκεται με το εάν πόδι στον δεύτερο γύρο.Ποιός να το πίστευε!
Περνάει μια εβδομάδα και φτάνει η στιγμή της πρόκρισης στον αγώνα με την Ρωσία.Οι Ρώσοι αδιάφοροι βαθμολογικά θα περιμέναμε να μην προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση, παρόλα αυτά βρισκόμαστε να χάνουμε στο μισάωρο 2-0 και να είμαστε έξω από την πρόκριση.Όμως οι διεθνείς δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.Σε ένα γέμισμα του Χαριστέα, ο Παπαδόπουλος θα πάρει ηρωικά την κεφαλία, η μπάλα θα στρωθεί στον Βρύζα, ο οποίος πολύ ψύχραιμα θα πλασάρει τον ανίκητο Ρώσο τερματοφύλακα και στέλνει την Ελλάδα στον δεύτερο γύρω για πρώτη φορά στην ιστορία της.Ένα ιστορικό κατόρθωμα για την ομάδα μας, η οποία ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτό.
Προχωράμε στα προημιτελικά και αντιμετωπίζουμε την προηγούμενη κάτοχο του τροπαίου Γαλλία.
Προσδοκίες και πάλι μηδαμινές.Ο αγώνας όμως κυλάει στα μέτρα μας.Η Ελλάδα με γερή άμυνα έχει κρατήσει έξω τους Γάλλους με αποτέλεσμα να εκνευριστούν.Κάπου εκεί ήρθε η στιγμή του ΄61ου λεπτού. Ο Ζαγοράκης, με μία διαστημική τρίπλα περνάει τον Λιζαραζού, βγάζει υπέροχη μπαλιά στον Χαριστέα, που με κεφαλιά νικάει τον Μπαρτέζ και γράφει το Ελλάδα-Γαλλία 1-0.Σκορ που έμμελε να μας περάσει στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ του euro!
Κάπως έτσι λοιπόν η ποδοσφαιρικά άγνωστη Ελλάδα μέχρι τότε άρχισε να εκπλήσει όλο το κόσμο και έπαιζε για μια θέση στον τελικό κόντρα στην Τσεχία.
Η Τσεχία στο ευρωπαικό του 2004 ήταν ανίκητη.Σκόραρε ασταμάτητα, είχε άμυνα βράχο και έναν Τσεχ από τον οποίο δεν περνούσε τίποτα.Αρχή λοιπόν του αγώνα και η Τσεχία δημιουργεί απανωτές ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι.Η Ελλάδα όμως, με σύμμαχο την τύχη, αντέχει και καταφέρνει να πάει στην παράταση.Εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν.Η ελληνική ομάδα ξύπνησε και έκλεισε τους κουρασμένους Τσέχους στα καρέ τους.Ωστοόσο το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν.
Μέχρι που ήρθε το '105ο λεπτό.Η εθνική κερδίζει κόρνερ και την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τσιάρτας, με όλους τους διεθνείς μας να περιμένουν την κεφαλιά.Το κόρνερ εκτελείται και η μπάλα παέι στο πρώτο δοκάρι, προς τον Τραινό Δέλλα.Κάπου εκεί ο χρόνος φάνηκε να σταματάει.Σαν να γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να προκριθούμε με αυτό το κόρνερ και θέλαμε να απολαύσουμε το κάθε δευτερόλεπτο και πράγματι αυτό συνέβη.Η μπάλα από το κεφάλι του Δέλλα καταλήγει στα δίχτυα και στο μυαλό όλων των Ελλήνων έρχονται 2 λέξεις: ΓΚΟΛ και ΤΕΛΙΚΟΣ!
Τα πανηγύρια εκείνη την ήμερα ασταμάτητα.Όλη η Ελλάδα βρέθηκε στον δρόμο για να γιορτάσει την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό του ευρωπαικού, στον οποίο-κατά διαβολική ειρωνεία-θα αντιμετωπίσει και πάλι την Πορτογαλία.
Οι Πορτογάλοι επιθυμούν ρεβάνς,μία κουβέντα του Χαριστέα όμως έφτανε:''Δεν φτάσαμε μέχρι εδώ για να χάσουμε''.
Αυτό ήταν, οι Έλληνες παίχτες με απίστευτο πάθος και δίψα για νίκη, μπορεί να μην παίζουν την μεγάλη μπάλα, όμως δεν αφήνουν και την Πορτογαλία να παίξει.Το πρώο ημίχρονο περνάει αναίμακτα και για τις δύο ομάδες.Φτάνουμε στο δεύτερο μισό του τελικού και η Ελλάδα είναι 45 λεπτά μακριά από τον θρίαμβο.Και αυτός ο θρίαμβος κλείδωσε στο '58ο λεπτό.Η Ελλάδα κερδίζει και πάλι κόρνερ.Στο μυαλό όλων η Τσεχία, μόνο που τώρα εκτελεί ο Μπασινάς.Δεν έχιε όμως καμία σημασία,γιατί όταν η μπάλα έφυγε από τον έναν Άγγελο και έφτασε στον άλλον Άγγελο το γκλο ήταν σίγουρο.Κεφαλιά του Χαριστέα και η Ελλάδα και πάλι μπροστά.
Να σας πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι τι έγινε στα υπόλοιπα λεπτά.Είναι σαν να έχουν διαγραφεί από την μνήμη μου και το μόνο που θυμάμαι είναι το τελευταίο σφύριγμα.Η συνειδητοποίηση του ότι, αυτό ήταν, είμαστε προωταθλητές Ευρώπης και δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα.Η Ελλάδα των 10 εκατομυρίων και της μίας συμμετοχής σε euro, νικάει την Πορτογαλία δύο φορές στην έδρα της και γίνεται βασίλισσα της Ευρώπης.Όλος ο κόσμος μιλάει για το ελληνικό θαύμα και το Euro αυτό θα παραμείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων, ανά τον κόσμο!

Καλύτερη περιγραφή από την εικόνα όμως δεν υπάρχει.Για αυτό απολαύστε για πολλοστή φορά-είμαι σίγουρος- το έπος του 2004.



Ψαργός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου