ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι θα γίνει το deal

Ο εκπρόσωπος του υποψήφιου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Γιάννης Βλάχος, μιλάει αποκλειστικά για τις διοικητικές εξελίξεις. Διαβάστε όλες τις αποκαλυπτικές δηλώσεις...
Η παρουσία του στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ αποτελούσε την είδηση της ημέρας. Ήταν ο άνθρωπος που εξουσιοδοτήθηκε από έναν -άγνωστο μέχρι στιγμής- επιχειρηματία, να μεταφέρει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας, στη Γ.Σ. Όπως και έγινε. Το γεγονός ότι δεν αποκαλύφθηκε το όνομά του πελάτη του, προκάλεσε πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Ωστόσο, ο ίδιος παρουσιάστηκε κατηγορηματικός από τις πρώτες δηλώσεις του, πως έχει εντολή από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ο λόγος φυσικά για τον κ. Γιάννη Βλάχο, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην... πρώτη γραμμή.
Το aek365.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του υποψήφιου ιδιοκτήτη προκειμένου να αποσαφηνίσει κάποια σημεία, από τα αρκετά στα οποία δημιουργήθηκαν ερωτηματικά. Το πρώτο πράγμα που έγινε κατανοητό (με τον πιο πειστικό τρόπο) μέσα από τη συζήτηση με τον κ. Βλάχο, είναι πως πρόκειται για μία καθαρά επενδυτική κίνηση του πελάτη του και μάλιστα τη βλέπει πολύ ζεστά. Μάλιστα, από τα όσα μας είπε, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ΑΕΚ, εφόσον τελικά προχωρήσει το deal.
-κ. Βλαχο η παρουσία σας χθες δημιούργησε κάποια ερωτηματικά, καθώς δεν αποκαλύψατε την ταυτότητά του πελάτη σας
Ο δικός μου ρόλος ξεκινάει και τελειώνει στη μεταφορά της πρότασης. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ με εξουσιοδότησε να μεταφέρω το ενδιαφέρον του και εκεί για μένα τελειώνει η δουλειά μου. Τώρα αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνω και μετέπειτα στις διαπραγματεύσεις, αυτό ακόμα δεν το γνωρίζω. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό διότι κάποια πράγματα χθες, ίσως και λόγο της κούρασης που υπήρχε, δεν έγιναν αντιληπτά. Εγώ έχω τη δουλειά μου και δεν αποσκοπώ στο να γίνω παράγοντας ή να εμπλακώ με το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι θέλει να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική, σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρει κάποια εφήμερη δημοσιότητα, αλλά βλέπει σοβαρά το θέμα και κάνει συντονισμένες κινήσεις.
-Κάποια στοιχεία για τον υποψήφιο επενδυτή;
Όπως είπα και χθες, πρόκειται για έναν επιχειρηματία που έχει ως σκοπό να επενδύσει στην ΑΕΚ. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Το γεγονός ότι δεν έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζει και το τι συμβαίνει. Προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο μέσω μίας επένδυσης μπορεί να έχει όφελος και η ομάδα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο κάποιος οπαδός μία ομάδας, που έχει 10 εκατ. ευρώ, να τα πετάξει στο ταμείο και μετά να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αντίθετα, κάποιος που θέλει να επενδύσει, θα βάλει και θα ξαναβάλει, μέχρι να έχει τα οφέλη που θέλει.
-Στις χθεσινές σας δηλώσεις, παρότι σας ζητήθηκε συγκεκριμένα να απαντήσετε για ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το αποφύγατε...
Είναι σίγουρο πως προτεραιότητά μας είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμα ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο εκεί. Περισσότερα ερωτηματικά θα προκαλούσε αν ήμουν κάθετος και έλεγα "μόνο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια". Ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί με λεπτομέρειες για το θέμα του γηπέδου και που βρίσκεται αυτό το θέμα. Όλα θα γίνουν από Δευτέρα, όταν και θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος.
-Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία που γνωρίζεται για την ΠΑΕ; Πρόσφατα ο κ. Αδαμίδης είχε πει πως είναι περίπου 34 εκατ. ευρώ. Είναι αυτό το ποσό που έχετε ενημερωθεί και αν ναι, με αυτό το νούμερο μπορεί να προχωρήσει ο πελάτης σας;
Τα οικονομικά στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι αυτά που είχε πει και ο κ. Αδαμίδης. Είναι 34 εκατ. ευρώ και εφόσον και μετά τον οικονομικό έλεγχο που θα γίνει, αποδειχθεί πως είναι αυτό το ποσό, τότε νομίζω ότι δεν συντρέχει λόγος να χαλάσει το deal. Βεβαίως και πρέπει να εξετάσουμε και άλλα πράγματα. Αυτά είναι που θέλει να δει ο υποψήφιος επενδυτής. Να δούμε τι συμβαίνει με την Morgan Stanley, πόσα και πως είναι τα ρυθμισμένα χρέη, για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Νομίζω πως σε τέτοιες συμφωνίες θα πρέπει όλα να γίνονται σωστά, ώστε να υπάρχει και ένα σωστό αποτέλεσμα.
Πρόθεση είναι να μπει με ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί το ενδιαφέρον προέκυψε σχετικά πρόσφατα και δεν έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα, παρά μόνο αυτή που μας έχει παρουσιαστεί από την πλευρά της ΑΕΚ. Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως μας έχουν ενημερώσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ, νομίζω ότι θα προχωρήσει η επένδυση.

Πηγή:aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου