ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

«Παραθυράκι» για μη αποκλεισμό διεθνών από το Μουντομπάσκετ έχει βρει η ΕΟΚ

Ο Πάρτικ Μάουμαν, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, προανήγγειλε βαριές καμπάνες για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ετοιμάζει ήδη την αντίδραση της, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα κατάθεση έφεση, η οποία έχει περιθώριο υποβολής 14 ημερών, ενώ το Μουντομπάσκετ ξεκινά στις 28 Αυγούστου σε λιγότερο από μία εβδομάδα δηλαδή.
Συγκεκριμένα ο κανονισμός της FIBA, ορίζει ότι σε οποιαδήποτε δικαστικής μορφή απόφαση για παίκτες, προπονητές ή ακόμα και Ομοσπονδίες, προβλέπεται δικαίωμα έφεσης εντός 14 ημερών.

Έτσι δεν θα προλάβει να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση πριν την έναρξη της διοργάνωσης στην Τουρκία.

Εξελίξεις πάντως αναμένονται από Δευτέρα, οπότε και αναμένεται η FIBA να ζητήσει το βίντεο, το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις από τις Ομοσπονδίες και τον κομισάριο.

Με πρωτοβουλία της ΕΟΚ, οι 15 Έλληνες διεθνείς πέρασαν από έλεγχο αντι-ντόπινγκ. Γι' αυτό και δεν υπήρξε πρωινή προπόνηση.

«Δεν υπάρχει κλήση σε απολογία, αλλά επιστολή της FIBA να ενημερώσουμε για το τι συνέβη»

Έγγραφο της FIBA έφθασε το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία της ΕΟΚ με το οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την Ελληνική Ομοσπονδία να την ενημερώσει μέχρι τις 24 Αυγούστου για όσα θλιβερά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία, το βράδυ της 19ης Αυγούστου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τάκης Τσαγκρώνης εξήγησε πως το έγγραφο αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κλήση σε απολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία κλήση σε απολογία. Έχει έρθει επιστολή από τη FIBΑ, η οποία ζητά να την ενημερώσουμε και να τις δώσουμε λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Επίσης μας ζητά να αποστείλουμε το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των διαιτητών, αλλά και των κομισάριων.»

Εν τω μεταξύ η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενδέχεται να βγει μία ημέρα μετά, στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπιτιτς, στη σερβική ιστοσελίδα «b92.net».

«Από την εμπειρία μου και τις συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορους ανθρώπους όλες οι πληροφορίες που ακούγονται περί τιμωρίας δεν ισχύουν.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Eμείς όπως είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε το υπόμνημα της απολογίας μας στις 24 του μήνα και στις 25 θα μάθουμε την απόφαση της υπόθεσης. Από κει και πέρα ότι και ν΄ ακούγεται τώρα δεν μπορούμε να το λάβουμε ως δεδομένο.

Δεν μπορούμε να βγάζουμε ιστορίες και να κάνουμε σχόλια πριν την τελική απόφαση. Εμείς περιμένουμε αυτή την απόφαση και ελπίζουμε να μην μας επηρεάσει τόσο πολύ» δήλωσε ο Κάπιτιτς.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου