ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Έγινε της πτώσης!

Επεισοδιακές οι επίσημες δοκιμές στην πίστα του Μπρνο. Ο Ντάνι Πεδρόσα προφύλαξε την πολ ποζίσιον από τον ορμητικό Μπεν ΣπΠράματα και θάματα έγιναν στις κατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Τσεχίας. Ο Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) εξασφάλισε με νύχια και με δόντια την τρίτη φετινή πολ ποζίσιον...
Ο Ισπανός αναβάτης, δεύτερος στη βαθμολογία των οδηγών, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο (1:56.508) στην πίστα του Μπρνο. Ο Πεδρόσα που φημίζεται για τις εκπληκτικές εκκινήσεις του, θα επιχειρήσει να παραμείνει μπροστά όταν σβήσουν τα φώτα την Κυριακή (15/8, 15.00) και να χτίσει διαφορά από το δεύτερο.

Δεκαπέντε λεπτά πριν την εκπνοή της διαδικασίας ο Μπεν Σπις (Monster Yamaha Tech 3) βρέθηκε στην πρώτη θέση πριν τον προσπεράσουν ο Χόρχε Λορένθο (Fiat Yamaha) και ο Πεδρόσα. Ο Τεξανός κυνήγησε ανελέητα την πρώτη πολ ποζίσιον στην καριέρα του στο MotoGP, όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

Ο Λορένθο σημείωσε τον τρίτο χρόνο πριν αποχωριστεί από τη μοτοσικλέτα του με θεαματικό τρόπο. Η M1 προσγειώθηκε επάνω στα προστατευτικά ελαστικά και οι μηχανικοί θα περάσουν αρκετές ώρες, προκειμένου να διορθώσουν τις όποιες ζημιές.

Στιγμές αργότερα υπήρξε και νέα απογοήτευση στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Fiat Yamaha. Ήταν η σειρά του Βαλεντίνο Ρόσι (Fiat Yamaha) να χάσει τη μοτοσικλέτα του. Σε ένα ασυνήθιστο για το "γιατρό" ξέσπασμα, άρχισε να χτυπιέται για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Ο Ρόσι θα εκκινήσει πέμπτος πίσω από τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί στη Ducati, τον Κέισι Στόνερ (Ducati Marlboro)

Το χορό των πτώσεων είχε ανοίξει ο άλλος οδηγός της Ducati, ο Νίκι Χέιντεν που δεν μπορούσε στη συνέχεια να υπερασπιστεί την πέμπτη θέση που είχε εκείνη την ώρα και έπεσε στην ένατη. Φάνηκε ότι τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι.

Σε μία πίστα φιλική προς τη Yamaha ήταν εξαιρετικές οι επιδόσεις των αναβατών της Tech 3 με τον Κόλιν Έντουαρντς να πρωταγωνιστεί στο πρώτο μισάωρο των δοκιμών.

Πτώση είχαν και οι Μάρκο Σιμοντσέλι, Έκτορ Μπαρμπερά, ενώ ο τρίτος ρούκι ο Άλβαρο Μπαουτίστα τραυματίστηκε (επιπόλαια όπως έδειξαν οι εξετάσεις) το πρωί και δεν συμμετείχε στις επίσημες δοκιμές. Από τον ίδιο και τον Δρ.Κλάουντιο Κόστα θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του στον αγώνα.

Η σειρά εκκίνησης:
1.Ντάνι Πεδρόσα  Repsol Honda  1:56.508
2.Μπεν Σπις Monster Yamaha Tech 3 +0.338
3.Χόρχε Λορένθο Fiat Yamaha  +0.357
4.Κέισι Στόνερ Ducati Marlboro + 0.360
5.Βαλεντίνο Ρόσι  Fiat Yamaha  +0.551
6.Αντρέα Ντοβιτσιόζο  Repsol Honda +0.609
7.Κόλιν Έντουαρντς Monster Yamaha Tech 3 +0.714
8.Νίκι Χέιντεν Ducati Marlboro  +1.127
9.Έκτορ Μπαρμπερά Paginas Amarillas Aspar Ducati +1.452
10.Λόρις Καπιρόσι Rizla Suzuki +1.473
11.Ράντι ντε Πουνιέ LCR Honda +1.581
12.Μάρκο Σιμοντσέλι San Carlo Honda Gresini +1.661
13.Μίκα Κάλιο Pramac Ducati +1.574
14.Mάρκο Μελάντρι San Carlo Gresini Honda +1.922
15.Άλεξ ντε Άντζελις Interwetten Honda +2.014
16.Αλεϊχ Εσπαργκαρό Pramac Ducati +2.192

Πηγή:  sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου