ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0...έφτασε τα 7 γκολ ο Μιραλάς! (vid)

Με τα δύο γκολ σε βάρος του ΠΑΟΚ ο Κέβιν Μιραλάς έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στην κούρσα του τίτλου. Το κερασάκι στην τούρτα (3-0) έβαλε ο Ρόμενταλ....

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοίμασε μία έκπληξη στην ενδεκάδα λόγω των απουσιών που αντιμετώπιζε στην αμυντική του γραμμή (βλέπε Μπράβο και Μέλμπεργκ). Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πέρασε τον Ουρτάδο κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Μοντέστο στο δεξί άκρο της άμυνας. Παράλληλα, έβαλε βασικό τον Γιάννη Παπαδόπουλο ως δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Ντουντού. Από πλευράς ΠΑΟΚ δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από αυτά που περιμέναμε. Δηλαδή τον Φωτάκη στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και τον Ζουέλα στα δεξιά της άμυνας.

Οσον αφορά στις φάσεις, αυτές ήταν λίγες απόρροια του σφιχτού κέντρου. Εξάλλου, αυτό αναμέναμε να δούμε από δύο ομάδες που η δύναμή τους είναι εκεί. Ετσι, το παιχνίδι επικεντρώθηκε στις προσπάθειες των Ριέρα, Ντουντού και Φουστέρ, από τη μία πλευρά, και των Βιτόλο, Γκαρσία και Ιβιτς από την άλλη. Σε αυτούς προσθέστε και τον Βιεϊρίνια, ο οποίος έπαιρνε μπάλα και προσπαθούσε να χτυπήσει από τα πλάγια, έβρισκε όμως πολλές φορές εμπόδιο τον Μοντέστο.

Σε μία φάση ο Πορτογάλος ξέφυγε και έβγαλε σέντρα-λουκούμι στον Φωτάκη, στο 18ο λεπτό, η κεφαλιά όμως του διεθνούς μέσου κατέληξε κόρνερ μετά την επέμβαση του Πάρντο, ο οποίος βοηθήθηκε και από το δοκάρι.

Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήρθε στη διπλή ευκαιρία του 24ου λεπτού όταν Ριέρα και Χολέμπας απέτυχαν να πλασάρουν εξ επαφής, ενώ λίγο αργότερα μπήκε το γκολ που έκρινε το δεύτερο μέρος. Ο Σακελλαρίου λάθεψε στη ριψοκίνδυνη πάσα που επιχείρησε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβγαλε φάτσα με τον τέρμα τον Μιραλάς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει αυτό που έχει πετύχει 5 φορές στο πρωτάθλημα: να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς και να σκοράρει για έκτη φορά.

Ο δικέφαλος δεν άφησε το ματς στη μοίρα του και απείλησε για την ισοφάριση με τους Ιβιτς και Γκαρσία, οι Πειραιώτες όμως κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε πέρασε τον πιτσιρικά Ποτουρίδη στη θέση του Γιάννη Παπαδόπουλου θέλοντας να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να διαφυλάξει το γκολ του Μιραλάς. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά και να επιτεθεί, κάτι που έκανε στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό γιατί ο εκνευρισμός κυριαρχούσε τους ποδοσφαιριστές του Χάβου με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Το πρόβλημα διογκώθηκε με τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Ολυμπιακού ευνοώντας τους γηπεδούχους που κέρδιζαν χρόνο και συνάμα ψυχολογία απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε να βάλει την μπάλα κάτω και να ψάξει με ορθολογικό τρόπο την ισοφάριση, αλλά αδυνατούσε να το κάνει για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Σε αυτά προσθέστε και την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που δέχθηκε ο Ιβιτς στο 58' για σκληρό (και ανόητο) φάουλ στον Ουρτάδο και θα καταλάβετε πόσο δύσκολο πλέον είχε γίνει το έργο των φιλοξενούμενων. Πάντως, με αυξημένο τον βαθμό δυσκολίας μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε ο Ολυμπιακός, οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου δεν παράτησαν το ματς. Ισα-ίσα προσπάθησαν να πάρουν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να επιβάλουν το παιχνίδι τους απέναντι σε μία ομάδα που περίμενε σαν την... κόμπρα κάποιο κενό για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και να βάλει τελεία στο ντέρμπι.

Ετσι ακριβώς ήρθαν τα δύο γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Στο 72' ο νεοεισελθών Ρόμενταλ έστρωσε έτοιμο γκολ στον Μιραλάς, ο οποίος βρήκε ξανά στόχο (για έβδομη φορά φέτος) και στο 87' ο Δανός έγινε εκτελεστής μετά από μπαλιά του Ντουντού για να γράψει το τελικό αποτέλεσμα.

Γιατί έφτασε ο Ολυμπιακός στο 3-0; Γιατί έχει έναν παίκτη (Μιραλάς) που ξέρει να κάνει γκολ τη φάση που του παρουσιάζεται. Γιατί έφτασε ο ΠΑΟΚ στο 0-3; Γιατί παραδόθηκε μετά την αποβολή του Ιβιτς και πλήρωσε την κακή μέρα παικτών που είθισται να ξεχωρίζουν, όπως ο Βιεϊρίνια.

Το κλειδί του αγώνα:

Η ποιότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Κέβιν Μιραλάς. Σε αυτό βάλτε και την αποβολή του Ιβιτς που άλλαξε τον ρου του αγώνα.

MVP:

Δύο γκολ την Κυριακή, επτά μέχρι τώρα. Αυτά φτάνουν για να πάρει τον άτυπο τίτλο ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Βλάνταν Ιβιτς γιατί άφησε την ομάδα του με 10 σε ένα κομβικό σημείο και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια γιατί δεν έκανε τίποτα από αυτά που περίμεναν ο Χάβος, οι συμπαίκτες του και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

πηγη contra.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου