ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δ. Γιαννακόπουλος: "Οριστική η απόφαση πώλησης"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΚΑΕ, επιβεβαίωσε τις επαφές με τον κ. Γκαλατιότο, ενώ τόνισε πως η ΚΑΕ θα δοθεί μόνο σε όποιον μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της....

Αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε στον "Sentra": "Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει πάρει μια ομόφωνη απόφαση από πέρσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται με τα δρώμενα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η αγάπη δε σταματάει αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος συνεχιστής για αυτή την μπασκετική αυτοκρατορία".

Για το ποιοι ήταν οι λόγοι της απόφασης της οικογένειάς του για πώληση της ΚΑΕ: "Όπως είπατε, υπάρχει ο κ. Παύλος, ο κ. Θανάσης και ο κ. Κώστας Γιαννακόπουλος. Ο πατέρας μου είχε την τύχη να έχει δυο αδέρφια και να μοιραστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ της ΒΙΑΝΕΞ και του Παναθηναϊκού και των άλλων επιχειρήσεων. Εγώ είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να μοιράσω σωστά το χρόνο, δε θα ήθελα να μην δώσω στον Παναθηναϊκό το χρόνο που θα έπρεπε έτσι ώστε να τον κρατήσω στο επίπεδο που θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού και που τόσα χρόνια το έκαναν ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης".

Για το εάν έγιναν επαφές με Έλληνες υποψήφιους επενδυτές: "Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, κάτω από άκρα μυστικότητα εξάντλησα όλα τα ενδεχόμενα να παραχωρηθεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε Έλληνα επιχειρηματία. Αυτό δεν κατέστη εφικτό και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία ανάμιξη του κ. Κοπελούζου. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και δε θέλει να ασχοληθεί με τα αθλητικά το γνωρίζω καλά. Δε θα ήθελα όμως να μπούμε τώρα σε μια ονοματολογία".

Για το ενδιαφέρον των Αμερικανών: "Δεν έχω συναντηθεί με τον κ. Γκαλατιότο, έχει μιλήσει με συνεργάτες μου και μαζί μου μόνο τηλεφωνικά. Σε περίπτωση που χρειαστεί να έρθει εδώ ή να πάω εγώ στις ΗΠΑ, αυτό θα γίνει άμεσα. Ο κ. Γκαλατιότο ανέλαβε να βρει τους κατάλληλους αγοραστές, δεν είναι εύκολο όμως το brandname του Παναθηναϊκού είναι ισχυρό και θεωρώ ότι θα βρεθεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και ο κ. Στερν, ο κομισάριος του NBA, έχει μιλήσει για εξάπλωση στην Ευρώπη κι αυτό είναι πολύ θετικό για έναν Αμερικάνο επενδυτή από τη στιγμή που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές με ευρωπαϊκά fund επενδυτών, όμως δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, αν υπάρξει θα το μάθετε να είστε σίγουροι".

Για το δημοσίευμα του Forbes: "Το δημοσίευμα το έχω δει και έχει μεταφερθεί λάθος από κάποια ελληνική ιστοσελίδα. Το Forbes διερωτάται αν πωλείται ο Παναθηναϊκός και δεν λέει ότι είναι ψέματα το θέμα".

Για το αν υπάρχει κόντρα με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, σχολίασε: "Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας που τα συντηρούν όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα διαρκώς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού".

Για το αν είχε συμφωνήσει με τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την αγορά της ΠΑΕ τόνισε: "Το κομμάτι της ΠΑΕ έχει κλείσει από πολύ νωρίς. Από όσο γνωρίζω το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα μου. Αυτή τη στιγμή το ποδοσφαιρικό κομμάτι το τρέχει ο κ. Γόντικας και με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Από ότι καταλαβαίνω παρακολουθώντας όπως όλοι οι φίλαθλοι τις εξελίξεις, είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στους ανθρώπους που «τρέχουν» τον Παναθηναϊκό αναφερόμενος στο παρελθόν".

Για το αν θέλει να παραμείνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου έτσι ώστε να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός την Ρεάλ Μαδρίτης, απάντησε: "Η Ρεάλ έχει πάρει τα 9 ευρωπαϊκά, όμως ο Παναθηναϊκός έχει 6 τα τελευταία 15 χρόνια και θεωρώ ότι είναι ήδη πιο επιτυχημένος σύλλογος από την Ρεάλ Μαδρίτης".

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δε βρεθεί αγοραστής: "Δε θέλω να μπω σε τέτοια σενάρια, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το πιο ισχυρό μπασκετικό brandname στην Ευρώπη και θα βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής".

Για το αν θα περάσει από «κόσκινο» ο υποψήφιος αγοραστής: "Αυτό είναι δεδομένο και για αυτό προσπάθησα ένα χρόνο τώρα να βρω έναν Έλληνα επενδυτή, να έχει αγάπη για τον Παναθηναϊκό και να διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου όπως πρέπει".

Για την τωρινή κατάσταση στον μπασκετικό Παναθηναϊκό επισήμανε: "Για το πώς οδεύει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο που ηγείται της ΚΑΕ. Εγώ έχω αναλάβει μόνο την ανεύρεση επενδυτή και τίποτα περισσότερο. Όπως κάθε καλοκαίρι, καθόμαστε οικογενειακώς με τον κ. Ομπράντοβιτς που τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μας και βρίσκουμε την κατάλληλη λύση για την ομάδα, έτσι θα κάνουμε και φέτος".

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την απόφασή του και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μελλοντικά: "Πιστέψτε με όπως σας είπα, η απόφαση που έχουμε πάρει με στεναχωρεί πάρα πολύ. Δε θα παίρναμε μια απόφαση ελαφρά τη καρδία, έχουμε σκεφτεί πάρα πάρα πολύ και για να λέμε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση είναι κάτι που δε θα αλλάξει".

Για το εάν είναι οικονομικοί οι λόγοι της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ: "Σε καμία περίπτωση. Η Ελλάδα περνά τις πιο δύσκολες στιγμές αλλά οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε δεν είναι οικονομικοί".

πηγη prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου