ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Ζοτς»: «Για κάποιους, η τελευταία χρονιά»

Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός δεν καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την ΚΚ Ζάγκρεμπ.
Ο Σέρβος τεχνικός χαρακτήρισε «ηλίθια δικαιολογία» την κούραση, ενώ τόνισε πως με σκληρή δουλειά θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις...
Αναλυτικά όσα είπε ο Ζοτς:
 
Για το παιχνίδι κόντρα στην ΚΚ Ζάγκρεμπ: 
 
«Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ διαφορετική από αυτή που αγωνιστήκαμε στον πρώτο γύρο. Παίζουν πολύ καλύτερα και τους είδαμε στο παιχνίδι με την Ραντίνσκι ενώ έχουν στο μεταξύ τέσσερις σερί νίκες σε Ευρωλίγκα και Αδριατική Λίγκα.
Διαθέτουν ταλέντο και παίζουν πολύ επιθετικά. Έχουν τον Μουλαομέροβιτς, τον Σίμον, τον Φορντ που δημιουργούν, έχουν σουτέρ όπως ο Όζμπολτ και ο Ράνσιτς και καλούς ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν καλά και από μακριά. Και φυσικά πολύ σημαντικός παίκτης είναι και ο Κασούν. Το κλειδί θα είναι η άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα συναντήσουμε».
 
Για την κακή εικόνα σε ορισμένα ματς στην αρχή της σεζόν:
 
«Για μας αύριο είναι ένα ακόμα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Αγωνιστήκαμε στον πρώτο γύρο και κερδίσαμε πολύ εύκολα. Ο στόχος μας είναι ο ίδιος από την αρχή. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θέλουμε να προκριθούμε στην φάση του "16". Ακόμα δεν παίζουμε επί 40'. Αυτό είναι η αλήθεια. Έχουμε τα παραδείγματα με το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ που δεν προηγήθηκε ποτέ και χάσαμε στην παράταση. Ίδιο ήταν περίπου το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Μιλάμε για την Ευρωλίγκα όπου όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν τη νίκη. Αν για παράδειγμα σε μία περίοδο έχεις 6 πόντους εναντίον της Μπάμπεργκ δεν έχεις το μπόνους του φάουλ και αυτοί σκοράρουν 7 τότε δείχνει ότι δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση. Στα τελευταία λεπτά θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση.
 
Ακόμα και στο παιχνίδι με την Μάλαγα που κερδίσαμε όπως κερδίσαμε. Το ερώτημα για μένα είναι γιατί βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο. Δεν είναι ανάγκη να επαναλάβω κάτι που είπα μετά τον αγώνα με την Καβάλα αλλά και μετά το ματς με την Μάλαγα. Είναι πολύ απλό. Θέλουμε περισσότερους παίκτες να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Πρέπει να αντιδράσουν. Να αποκτήσουν κίνητρο γιατί ως τώρα σίγουρα το κίνητρο τους δεν είναι υψηλό. Και κάτι που είναι σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε και τα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού».
 
Για το τι έχει φταίξει:
 
«Είναι μία ειδική χρονιά φέτος. Έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση να παλέψουμε. Οι Γιαννακόπουλοι είπαν ότι είναι η τελευταία τους χρονιά φέτος. Ίσως είναι και για κάποιους από εμάς. Για κάποιους είναι μία από τις τελευταίες. Δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Όλα ξεκινάνε από εμάς. Η ερώτηση είναι μία. Μπορούμε να παίξουμε 100% σε κάθε παιχνίδι; Αν το κάνουμε δεν με νοιάζει και να χάσουμε. Το θέμα είναι να το παλεύουμε. Έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Θα χάσεις αλλά σημασία έχει ο τρόπος που χάνεις.
 
Η χρονική στιγμή είναι σημαντική. Δεν έχουμε αλλάξει. Μιλάμε μαζί τους, βλέπουμε το video, προσπαθούμε να τα αναλύσουμε όλα. Είναι εύκολο να βρει κάποιος δικαιολογίες. Μία από αυτές που άκουσα είναι ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Αυτό για μένα είναι η πιο ηλίθια δικαιολογία. Τι να πούμε για την Ζάγκρεμπ που την Κυριακή έπαιζε στην Σερβία και έκανε δύο ταξίδια. Η κούραση είναι μία δικαιολογία για κάποιους που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους στα ψέματα.
 
Η κούραση υπάρχει μόνο στο μυαλό. Και θα δικαιολογήσω μόνο τους Διαμαντίδη και Σάτο που μπορεί... μπορεί λέω να έχουν δικαιολογία. Και είχα στο μυαλό μου στην Καβάλα, να ξεκουράσω τον Διαμαντίδη, αλλά ήταν αδύνατο.
 
Το μπάσκετ είναι απλό αλλά είναι και δύσκολο παιχνίδι. Πολλά πράγματα είναι σημαντικά. Πάντα πριν τον αγώνα, έχουμε στο μυαλό μας, να έχουμε περισσότερες κατοχές από τους αντιπάλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχουμε τα ριμπάουντ, τα κλεψίματα και τα λάθη. Στην Καβάλα είχαμε 13 περισσότερες κατοχές. Αλλά είναι σημαντικό το πως σουτάρεις, αυτοί τα έβαλαν όλα, εμείς χάσαμε για ένα ακόμα παιχνίδι πολλές βολές. Πολλές βολές όπως είχαμε χάσει με την ΤΣΣΚΑ ή με την Μπάμπεργκ. Όλα είναι πολύ σημαντικά. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι η Καβάλα έπαιξε εξαιρετικά».
 
Για την κατάσταση των Μάριτς, Περπέρογλου, Τσαρτσαρή: 
 
«Η πληροφόρηση που έχω είναι πως όλα είναι καλά και ο Μάριτς θα προπονηθεί κανονικά. Για τους Περπέρογλου, Τσαρταρή έχουμε ενημέρωση ότι θα είναι έτοιμοι από το νέο έτος. Μόνο που για τον Στράτο είναι διαφορετικά γιατί πάντα είναι μαζί μας στην αρχή της προπόνησης και κάνει ότι μπορεί».

πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου