ΤΟ FRAPESPORT ΖΗΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει συντάκτης του blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: frapesport@gmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ροζίτσκι για «αντι-Ιμπαγάσα»!

ι Άγγλοι γράφουν για... φλερτ Ολυμπιακού-Τόμας Ροζίτσκι, ο Βενγκέρ επιβεβαίωσε το θέμα και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στο πρόσωπο του Τσέχου τον αντικαταστάτη του Αριέλ Ιμπαγάσα!
Το αφεντικό της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, επιβεβαίωσε ότι ο μέσος Τόμας Ροζίτσκι είναι στόχος του Ολυμπιακού. Ο Τσέχος διεθνής σύμφωνα με ρεπορτάζ απασχολεί τη γερμανική Βόλφσμπουργκ όμως ο Βενγκέρ είπε ότι ο Ροζίτσκι, που τώρα είναι τραυματίας, αποτελεί στόχο των πρωταθλητών Ελλάδας για τον Ιανουάριο», αναφέρει η ιστοσελίδα Football Gossip.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η απάντηση του Αρσέν Βενγκέρ, όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ροζίτσκι: «Ο Ροζίτσκι είναι πιθανό να πάει στον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του ο μάνατζερ του Τσέχου άσου, Πάβελ Πάσκα, με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή» ανέφερε: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτή τη δήλωση του Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Τόμας θέλει να μείνει στην Άρσεναλ. Μη με ρωτήσετε τίποτα άλλο, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο».
Πάντως, αξίζει να τονίσουμε πως το όλο θέμα φαίνεται να έχει βάση και μάλιστα ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει φόρμουλα για την ανανέωση του συμβολαίο του Αριέλ Ιμπαγάσα και τον τελευταίο καιρό δέχεται προτάσεις από μάνατζερ, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο «Κάνιο». Ο Τσέχος μέσος είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και θα αποτελούσε... βόμβα η έλευση του στο λιμάνι!
Who is who

Για να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα για τον Τόμας Ροζίτσκι, η καριέρα του θα πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη. Ο Τσέχος οργανωτής υπήρξε παίκτης παγκόσμιας κλάσης πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του το 2008 που τον κράτησε 18 μήνες εκτός δράσης και άλλος μετά...
Μέχρι τότε λοιπόν ο «Μικρός Μότσαρτ», όπως τον αποκαλούσε ο γερμανικός τύπος λόγω της μαεστρικής οργάνωσης του παιχνιδιού της Ντόρτμουντ (2001-'06), έβγαζε μάτια και συμπεριλαμβανόταν στους κορυφαίους της θέσης του. Μάλιστα για την πάρτη του η Μπορούσια είχε δώσει 14,5 εκατ. ευρώ στην Σπάρτα Πράγας (η ακριβότερη μεταγραφή μέχρι τότε στη Μπουντεσλίγκα).
Με την ομάδα της Βεστφαλίας αναδείχτηκε το ταλέντο του. Κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του ήταν η ταχύτητα σκέψης, το ασταμάτητο τρέξιμο και το πλέον χαρακτηριστικό του η πάσα σε πρώτο χρόνο με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του που έδινε ένα κλικ πλεονέκτημα στον συμπαίκτη του επιθετικό σε σχέση με τον αντίπαλο αμυντικό.
Παράλληλα υπήρξε ηγετικό μέλος της εκπληκτικής Εθνικής Τσεχίας (τώρα είναι αρχηγός της) που έβγαζε μάτια με το γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι της στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας. Η σούπερ πορεία του έκανε την Αρσεναλ να δώσει 10 εκατ. για να τον αγοράσει (η Ντόρτμουντ είχε ανάγκη τα χρήματα και τον ξεπούλησε). Τα πάντα πήγαιναν καλά, αλλά το 2008 ήρθε η ρήξη στον ιγνυακό τένοντα (το μέρος που ενώνεται ο μυς με το οστό).
Οταν επανήλθε δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Αναντικατάστατος δεν θεωρήθηκε ποτέ και ήταν εμφανές πως είχε χάσει σε ταχύτητα και αμεσότητα στο παιχνίδι του. Βέβαια το οτι δεν είναι πλέον παγκόσμιας κλάσης, δεν σημαίνει πως δεν παραμένει μία εξαιρετική επιλογή. Δυστυχώς όμως όχι για ομάδα της κλάσης της Αρσεναλ.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου